Tiniterhesség – összetört szívvel

Tiniterhesség – összetört szívvel

2013.02.05.

Én is sok fiatal lányról hallottam már, aki terhes lett, de persze azt hittem, hogy ez velem sosem történhet meg.

15 évesen azonban rámtört a felismerés, amikor észrevettem, hogy terhes vagyok. Másfél éve együtt voltam a gyerek apjával, aki 16 éves. Ő azt akarta, hogy abortuszom legyen, amit azonban én ellenzek. A fiú nem értett meg, én pedig úgy éreztem, meg se próbál kitartani mellettem.

Miután beszéltem a barátommal, az anyukámnak is elmondtam, mi történt. Anyu nagyon csalódott volt, de a család még így is jobban kezelte a helyzetet, mint amire számítottam.

Egy héten át hívogattam a gyerekem apját, és próbáltam megértetni vele, hogy szeretem, és nem akarom egyedül felnevelni a közös gyerekünket, szükségem van rá. Ő azonban elutasított.

Kénytelen voltam tudomásul venni, hogy magamra maradtam ebben a helyzetben, és hogy az állítólagos szerelmem elhagyott.
Miután kiderült, hogy terhes vagyok, hamarosan iskolát kellett váltanom. A tanárok nem nagyon tolerálták az esetet, először azt hitték, hogy csak hazudok a terhességről, hogy a figyelem középpontjába kerülhessek. Most egy speciális középiskolába járok, kifejezetten problémás tinik számára.

Teljesen megváltozott az életem. Megbántottam a szüleim, a barátaim elfordultak tőlem. Senki se várta, hogy a lány, aki mindig tele volt tervekkel, egy napon ilyen kilátástalan helyzetbe sodorja magát.

Tudom, hogy felelős vagyok, de úgy érzem, a helyzetbe az az érzelmi nyomás kényszerített bele, amit a barátom gyakorolt rám. Úgy éreztem, elvárja tőlem, hogy lefeküdjek vele, én pedig felelőtlenül belementem a dologba. Most már tudom, nem kellett volna hagyni, hiszen nem álltunk még készen a szexuális együttlétre, nem voltunk sem elég érettek, sem felvilágosultak.

Az eset tanulsága

Hiába tiltják a tiniket a szextől, figyelmeztetve őket a legrosszabb következményekre, nem veszik komolyan az intő szót. A legtöbben egyszerűen oda se figyelnek a veszélyre, amíg az velük meg nem történik. Sajnos a legtöbb tinédzser csak saját hibájából tanul. Hiába van ott a fejükben, hogy mi lehet a felelőtlen szex következménye, sok tini lány - akárcsak én - annyira bezsong a szerelemtől, hogy bármire hajlandó, gondolkodás nélkül. Így követik el a legnagyobb hibáikat.
Ugyanakkor szerencsének mondhatom magam, mert az egész család támogat, még ebben a helyzetben is. Nem hagyom, hogy a terhességem az érettségi útjába álljon, hiszen az életem megy tovább. Csak mostantól minden sokkal nehezebb lesz....

Forgasd a tollad, írd ki magadból!

Ez a Te oldalad! Küldd el nekünk írásodat, és szerkesztőink rövid átfutás után megjelentetik írásod! Miért is jó ez neked? Megoszthatod a világgal, barátokkal, ismerősökkel és másokkal gondolataidat és véleményedet a világról, egészségről, egészséges életről. Te hogyan képzeled el az életedet? Te hogyan tudnál segíteni másokon, hogy jobban és egészségesebben érezzék magukat a bőrükben? Most rajtad a sor! Ragadj billentyűzetet és gépelj!