Főoldal / A Te történeted / Tiniterhesség – összetört szívvel
  2013-02-05
Közzétéve

Tiniterhesség – összetört szívvel

Az alábbiakban egy 15 éves tinimami sztoriját olvashatjátok. Szomorú és tanulságos történet! Kislányként, mindig is saját családról álmodoztam. Tudjátok, egy szép kis házról, két vagy három gyerekkel, kutyával és macskával, és persze egy szerető férjjel. Majd egyszer, ha felnőtt leszek....

Én is sok fiatal lányról hallottam már, aki terhes lett, de persze azt hittem, hogy ez velem sosem történhet meg.

15 évesen azonban rámtört a felismerés, amikor észrevettem, hogy terhes vagyok. Másfél éve együtt voltam a gyerek apjával, aki 16 éves. Ő azt akarta, hogy abortuszom legyen, amit azonban én ellenzek. A fiú nem értett meg, én pedig úgy éreztem, meg se próbál kitartani mellettem.

Miután beszéltem a barátommal, az anyukámnak is elmondtam, mi történt. Anyu nagyon csalódott volt, de a család még így is jobban kezelte a helyzetet, mint amire számítottam.

Egy héten át hívogattam a gyerekem apját, és próbáltam megértetni vele, hogy szeretem, és nem akarom egyedül felnevelni a közös gyerekünket, szükségem van rá. Ő azonban elutasított.

Kénytelen voltam tudomásul venni, hogy magamra maradtam ebben a helyzetben, és hogy az állítólagos szerelmem elhagyott.
Miután kiderült, hogy terhes vagyok, hamarosan iskolát kellett váltanom. A tanárok nem nagyon tolerálták az esetet, először azt hitték, hogy csak hazudok a terhességről, hogy a figyelem középpontjába kerülhessek. Most egy speciális középiskolába járok, kifejezetten problémás tinik számára.

Teljesen megváltozott az életem. Megbántottam a szüleim, a barátaim elfordultak tőlem. Senki se várta, hogy a lány, aki mindig tele volt tervekkel, egy napon ilyen kilátástalan helyzetbe sodorja magát.

Tudom, hogy felelős vagyok, de úgy érzem, a helyzetbe az az érzelmi nyomás kényszerített bele, amit a barátom gyakorolt rám. Úgy éreztem, elvárja tőlem, hogy lefeküdjek vele, én pedig felelőtlenül belementem a dologba. Most már tudom, nem kellett volna hagyni, hiszen nem álltunk még készen a szexuális együttlétre, nem voltunk sem elég érettek, sem felvilágosultak.

Az eset tanulsága

Hiába tiltják a tiniket a szextől, figyelmeztetve őket a legrosszabb következményekre, nem veszik komolyan az intő szót. A legtöbben egyszerűen oda se figyelnek a veszélyre, amíg az velük meg nem történik. Sajnos a legtöbb tinédzser csak saját hibájából tanul. Hiába van ott a fejükben, hogy mi lehet a felelőtlen szex következménye, sok tini lány - akárcsak én - annyira bezsong a szerelemtől, hogy bármire hajlandó, gondolkodás nélkül. Így követik el a legnagyobb hibáikat.
Ugyanakkor szerencsének mondhatom magam, mert az egész család támogat, még ebben a helyzetben is. Nem hagyom, hogy a terhességem az érettségi útjába álljon, hiszen az életem megy tovább. Csak mostantól minden sokkal nehezebb lesz....

Forgasd a tollad, írd ki magadból! Ez a Te oldalad! Küldd el nekünk írásodat, és szerkesztőink rövid átfutás után megjelentetik írásod! Miért is jó ez neked? Megoszthatod a világgal, barátokkal, ismerősökkel és másokkal gondolataidat és véleményedet a világról, egészségről, egészséges életről. Te hogyan képzeled el az életedet? Te hogyan tudnál segíteni másokon, hogy jobban és egészségesebben érezzék magukat a bőrükben? Most rajtad a sor! Ragadj billentyűzetet és gépelj!