Táplálkozás, hús

#Táplálkozás #hús

19 db cikk a témában

Grillezés biztonságosan
#fesztivál
2024.04.05.

Grillezés biztonságosan

A sütögetés, grillezés jó szórakozás, de sajnos gyakran okozói betegségeknek, baleseteknek is. Cikkünkben felsorolunk pár dolgot, amire megéri ügyelni.

30 perces vacsorák, amiket a kollégiumban is elkészíthetsz
#vacsora
2024.03.06.

30 perces vacsorák, amiket a kollégiumban is elkészíthetsz

Fél óra alatt sokféle ízletes hús- vagy halételt el lehet készíteni, de akár valamilyen tésztát vagy rizses fogást is egyszerűen főzhetsz magadnak. Bármit is készítesz, légy összeszedett, mivel ez a kulcsa annak, hogy a legjobban kihasználhasd a rendelkezésedre álló időt.

#okostányér
2016.06.02.

Mit és hogyan együnk? Ebben segít az Okostányér

Az egészséges táplálkozás nem ördöngösség, és számos út vezet a megfelelő megoldáshoz. Magas szintű tudományos bizonyítékok szólnak a változatosság előnyei mellett, vagyis arról hogy az egészséges táplálkozás megvalósításához nincs szükség egyes élelmiszercsoportok kizárására az étrendből. Ehelyett a különböző élelmiszerek rugalmas kombinációjával válik kézzelfoghatóvá a hétköznapok szintjén az egyéni igények, preferenciák, kulturális hagyományok figyelembevételével az egészséges táplálkozás.

#diéta
2015.04.29.

Fehérje diéta

Miért kezdj el magas fehérjetartalmú diétát? Az elsődleges cél a súlyvesztés. A protein tartalmú ételek fogyasztása általában kevesebb szénhidrát bevitelével is jár. Egy általános diétában a napi kalóriák 10-15%-a protein, míg ebben a diétában ez a szám akár 30-50% is lehet.

#protein
2015.03.27.

A jó öreg protein

A fehérje segíthet a nem kívánt kilók leadásában, valamint abban is, hogy a gyomrodat teletömd. De fontos, hogy a megfelelő mennyiségű és megfelelő fajta proteint fogyaszd, hogy egészségügyileg is profitálj belőle.

#haj
2015.02.18.

10 élelmiszer, amely ápolja a hajadat

A dús hajzuhatag minden ember álma, de sajnos vannak, akik hajlamosak a kopaszodásra, míg másoknak vékony szálakat szánt a genetika. Viszont néhány élelmiszer rendszeres fogyasztásával túljárhatsz a természet eszén, és megtarthatod, szépítheted, ami a fejeden van!

#hús
2014.05.09.

Undorodom a hústól! - a Szakértő válaszol

Egy ideje nem eszem húst, mert az egyik ebédnél valamiért nagyon rosszul esett, azóta nem is bírok ránézni. Nem undorodom tőle, csak akkor, ha arra gondolok, hogy belevághatok vagy beleharaphatok az inakba...

#egyetem
2013.04.09.

Egészségtelenül étkeznek a magyar egyetemisták

Több zsírt, konyhasót és kevesebb rostot fogyasztanak, továbbá rendszertelenül esznek az egyetemisták, és ugyanazokat a táplálkozási hibákat követik el, amelyek az egész magyar lakosságot jellemzik - derül ki a Semmelweis Egyetem munkatársának felméréséből.

#hamburger
2012.04.01.

A hamburger története

A hamburger kétségtelenül az egyik legnépszerűbb étel a világon. Népszerűségét az amerikai gyorsétkezdéknek köszönheti, házilag is egyszerűen elkészíthető, ennek ellenére a legtöbb ember a gyorsétkezdében fogyasztja.

#fogyókúra
2011.10.05.

Mi a baj a fogyókúrával?

Alig eszel, mégsem fogysz? Esetleg még többet is mutat a mérleg a hosszú önsanyargatás után, mint azelőtt? A fogyókúrák 95 százaléka azért nem sikeres, mert a diéta lassítja az anyagcserét. Ráadásul kalóriaszegény étrend mellett a szervezeted az energiát hasznosító izmokat is lebontja, de a diéta után csak a zsírt építi vissza.

#vegetáriánus
2011.09.18.

Tények a vegetáriánus étrendről

A vegetarianizmusnak több típusa létezik. Van, aki semmilyen állati eredetű dolgot nem eszik meg, így a tojást és a tejtermékeket sem.

#gyermekegészség
2011.05.25.

Pénz nélkül nincs gyermekegészség sem?

Gyermekük egészségének megtartását ma főleg a tehetősebb szülők engedhetik meg maguknak. A kisgyermekes anyák 59 százaléka ugyanis alacsony jövedelmű háztartásban él - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2011 áprilisában készített országos reprezentatív felméréséből.

#kate middleton
2011.04.29.

Kate Middleton diétájának titkai

A körülbelül 177 centijével, és az ehhez párosuló 55 kilójával Kate Middleton vékony és atletikus alkatnak számít, így gyakran kerül egyenes összehasonlításba Diana hercegnővel is.

#élelmiszer
2011.02.27.

A 10 legegészségesebb élelmiszer

Nem kell egyből olyan ijesztő dolgokra gondolni, mint a búzacsíra, a búzakorpa vagy a tofu. Ugyanis a listát nem biomániás, vegetáriánus emberkék állították össze, hanem olyanok, akik próbáltak tekintettel lenni mindenki ízlésére, kérdés az, hogy mennyire sikerült.