/ TÁPLÁLKOZÁS / A súlyvesztésről – ...
  2009-10-16

A súlyvesztésről – fiúknak

Mindenki szeretne vékony és kellőképpen izmos lenni. De a legtöbb probléma az evéssel van. Sokan ugyanis nem képesek elérni az áhított normákat, két okból sem. Az egyik, hogy ez a norma elérhetetlen, és mert a média tukmálja ránk. Ez is egy elég erős téma, de erről már írtunk. A másik pedig, hogy fegyelmezetlenek vagyunk, nagyon könnyen feladjuk, és továbbra is csak álom marad, hogy valaha is meg leszünk elégedve a testalkatunkkal.

Egy átlagos mai fiú sajnos szinte alig mozog. Hazamegy, beül a TV, vagy a számítógép elé és egészen estig azzal foglalkozik. Nos, igen ekkor sajnos nem kérhetjük számon, hogy miért is nem tudja mi a jelentése a diétának, a szénhidrátoknak, a fehérjéknek, vagy a kalóriáknak. De ez nem meglepő. Hisz honnan is tudná, ha naphosszat csak az internetet bogarássza, miközben megnéz két filmet?

- hirdetések -

Annak, aki súlyt szeretne veszteni fontos, hogy különféle célokat tűzzön ki maga elé, és mindezt egyenesen meg is valósítsa! Ha úgy érzed, hogy te is azok közé tartozol, akik súlyproblémákkal küzdenek és fogyni szeretnének, de nem tudják hogyan, akkor a legelső dolog, hogy letisztázzuk, nem vagy egyedül! Ez egy gyakori probléma, különösen a fiatalok körében.

Rajtad áll!

A fogyás tulajdonképpen az egyetlen dolog, amelyet te magadnak kell véghezvinned saját magadon! Mindenki más, csak tanácsokat fog adni, hogy hogyan is veszíts súlyt. De neked kell megtenned a lépéseket! Senki sem fog helyetted súlyt veszíteni. Sajnos nincs rövidebb út, vagy kiskapu, ahol súlyt veszíthetnél, ez egy időigényes folyamat, szóval itt az ideje, hogy elkezd!

Zsírszegény táplálkozás, rendszeres mozgás

Ezt az egészet kezd egy étkezési táblázattal. Állítsd össze az étrended saját magadnak, vagy szüleid segítségével úgy, hogy a lehető legkevesebb zsírt tartalmazza. Kezdj el „dolgozni”! Sokkal hatásosabb lesz a diétád, ha az étkezésed mellett a testedet is rendszeresen edzed! Ez egy elég nehéz dolog, hisz egyszerre két dologra is kell figyelned, de nyugi a hatás garantált!

Az emberek teljesen máshogy fognak nézni majd rád, mint azelőtt. Bár sajnos nem lenne szabad, hogy a külsőről ítéljünk, az emberek nagy része arról ítél elsőre. Ezért hidd el erőfeszítésed nem hiába való.

Minél hamarabb, annál könnyebb

A fiatalok könnyebben fogynak le? A fiatalok diétái sokkal hatásosabbak, mint az idősebbeké?  A válasz erre igen. A fiataloknak ugyanis sokkal gyorsabban működik az anyagcseréjük, ezáltal sokkal könnyebben le tudják még bontani a káros anyagokat. Minél idősebb a szervezet annál nehezebb.

Rengeteg sztori van arról, hogy gyerekek sima programokkal több kilót is leadtak, pedig semmi extrémet nem csináltak. Még azok a gyerekek is megszabadultak fölösleges kilóiktól fiatalkorukra, akik kisgyermek korukban folyton kövérek voltak.

Azok a gyerekek, akik kövérebbek, mint az átlag, a kamasz éveik elején felfedezik, hogy változtatni kellene a külsejükön a megjelenésükön. A másik ilyen gyökeres és félelmetes változás a felnőtt korban fog bekövetkezni, mikor dolgozni kezdünk majd.

Lányok, barátok, környezet

A fiataloknak nagyon sok problémájuk van, ilyenek például a lányok, a barátok, a tanulás és az egyéb olyan dolgok, melyek megnehezítik a kamaszok életét. Nehéz dolog a súlyvesztés, de szakértők azt is felmérték, hogy a fiatalok képesek az életüket radikálisan megváltoztatni.

„Sok fiatal vegetáriánus lesz, csak hogy könnyebben megszabaduljon a kilóktól. Sokakat ez sem vet vissza, hiszen úgy gondolják, hogy a megjelenés nagyon is fontos életük különböző területein.” – mondta egy diabetikus. 

A fiatalok szinte isszák a szavait a diabetikusoknak. „Minden létező formában keresik azt, hogy hogyan lehetne még több kilót leadni.”  Mégis a diabetikusok nagy része azt mondja, hogy a fiataloknak nem lenne szükséges, hogy fogyókúrázzanak. „Inkább fejlesszék a személyiségüket, és nyűgözzenek le valakit a tudásukkal, vagy valamilyen képességükkel!”

(Cs.B.)

Fotó: FreeDigitalPhotos.net

 

 Kapcsolódó cikkek