Suli, munka, számítógép

#Suli, munka #számítógép

18 db cikk a témában

5 módszer, hogy könnyebben menjen az online kutatás
#dolgozat
2024.01.16.

5 módszer, hogy könnyebben menjen az online kutatás

Az interneten kutatást végezni, amikor dolgozatokat vagy beadandókat készítesz, napjainkban már alapvető. De egy témához rengeteg információt találhatsz, ezért az online források értékelésének és kiválasztásának ismerete segíthet elkerülni a fejfájást és elvesztegetni az időt.

E-mail etikett- Amire figyelni kell
#e-mail
2023.07.17.

E-mail etikett- Amire figyelni kell

Az e-mail sokkal könnyebbé tette a kommunikációt, de vannak kelepcéi, amiket érdemes elkerülni. Egy egyszerű mondat is kavarodást okozhat. Könnyebben értelmezhetővé válnak bizonyos dolgok, ha szóban hallod őket, de kontinenseken átívelő maileknél ez nem mindig megoldható. Mi segítünk neked, hogy leveled akkor egyértelmű és viszonzott legyen, ha erre kicsi az esély.

Áltudományok veszélyei - miért csak hiteles forrásból tájékozódj?
#internet
2023.01.26.

Áltudományok veszélyei - miért csak hiteles forrásból tájékozódj?

Az internet a barátod: bármiről is van szó, információk tömege áll a rendelkezésedre ahhoz, hogy tájékozódj. Így van ez akkor is, amikor egy-egy testi-lelki problémára keresel gyors megoldást - most már csak azt kell eldöntened, hogy kinek is higgy a bőséges találati listából.

Melyek most a legelőnyösebb főiskolás, egyetemista diákszámlák?
#diákszámla
2022.08.22.

Melyek most a legelőnyösebb főiskolás, egyetemista diákszámlák?

A kezdő főiskolások, egyetemisták egyik nagy fejfájása lehet a nyár végén, hogy melyik diákszámlát válasszák. Szerencsére ezzel most nem kell sokat bajlódni, mert a pénzügyi termékválasztással foglalkozó BiztosDöntés.hu szakemberei segítenek a döntésben.

Lányok Napja 2022: Legyél te is Nokia TechLány!
#tech
2022.04.19.

Lányok Napja 2022: Legyél te is Nokia TechLány!

Érdekel, hogyan lehet befolyásolni a jövőt a technológia segítségével? Akkor a Lányok Napján irány a Nokia Skypark! Fedezd fel a finn telekommunikációs cég tech világának minden zeg-zugát! (x)

#kávé
2020.04.14.

Az agydopping veszélyei

Tiniként neked is időnként kész őrületnek tűnik az életed? Szülői elvárások, barátok, jegyek, tanárok, tesztek, álmok, rémálmok, nevetések, sóhajok, remények, mosolyok… Örökös mókuskerék, melyben minden egyes felelést vagy dolgozatot úgy állítanak be, mint életed legfontosabb, jövőd szempontjából döntő fontosságú eseményt?

#fiatalok
2019.03.04.

Benini fiatalokkal ismertetik meg a digitális történetmesélés eszköztárát

A nyugat-afrikai Benini Köztársaságba is eljut az Erasmus+ társfinanszírozásával megvalósuló Youth in Progress and Partnership for Equality and Exchange (YIPPEE) program, amelyet hazai részről az Anthropolis Egyesület koordinál. Benin és Magyarország mellett Románia, az Egyesült Királyság, és Olaszország egy-egy civil szervezete vesz részt a fiatalok kapacitásépítését elősegítő projektben.

#sport
2015.11.20.

Online pénzkeresési lehetőségek egyetem vagy fősuli mellett

A hallgatóknak életmentő lehet, ha tudják, hogyan juthatnak pénzhez online. Az órák és a sok tanulnivaló mellett nehéz időt szakítani egy rendes munkára. Ezért is olyan hasznos az internet: segítségével nemcsak pénzt kereshetsz, hanem a karrieredben is segíthet előrejutni. Íme, 7 remek módszer, ami neked is beválthat.

#közösségi média
2015.01.22.

Milyen hatással van a Facebook a jegyeidre?

A számos forrást felhasználó OnlineEducation.net felmérése szerint a Facebook és a Twitter használatából előnyt is lehet kovácsolni – néha. Ám azoknak a tanulóknak az esetében, akik egyszerre használják a Facebookot és próbálnak tanulni, a multitasking egy jeggyel rosszabb átlagot eredményez, mint a koncentráló társaiknál.

#honvágy
2014.10.14.

7 részmunkaidős állás egyetemistáknak

Egyetemistáknak való részmunkaidős állást keresel? Ha igen, akkor tudnod kell, hogy számos remek lehetőség áll előtted. Sok munka ezek közül működhet az egyetemi időbeosztásoddal együtt is. Néhányat pedig még a campus területén is megtalálhatsz.

#fiatal tudósok olimpiája
2012.05.25.

Magyarok a fiatal tudósok olimpiáján

Negyedik helyezéssel tért haza Pittsburgh-ből, a Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyről a magyar csapat. A bonyhádi Énekes Péter és Köpenczei Gergő alkotta csapat egy egyedi titkosító algoritmust bemutató projekttel bűvölte el a zsűrit. Előfordulhat, hogy hamarosan az ő kódrendszerük fog visszaköszönni a számítógépünk operációs rendszerében.

#Galgóczi Gávor
2012.02.17.

Magyar tinik a YouTube űrlaboratóriumában

Hamarosan megtudjuk, hogy van-e magyar a YouTube Space Lab (Űrlaboratórium) projekt regionális győztesei között. 60 döntős várja az eredményt, köztük az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium tanulója Galgóczi Gábor, aki Egri Péterrel közösen pályázott.

#kézírás
2011.07.25.

Nem tanulnak kézírást az amerikai gyerekek

Az USA 42 államában már nem oktatnak folyóírást a suliban. Harmadik osztálytól viszont kötelező a tízujjas gépelés, mert később minden leckét úgy kell majd beadni. A haladó gondolkodásúak elégedetten vigyorognak, mások szerint pedig emiatt vége lesz a civilizációnak.

#külföld
2011.06.25.

Ha szeretnél külföldön tanulni…

Ha úgy érzed, hogy megfelelő jelölt vagy, és megvan mind a kedved, mind az elszántságod ahhoz, hogy külföldön tanulj, akkor már csak a programot kell kiválasztanod, valamint jelentkezni rá.