Suli, munka, munka

#Suli, munka #munka

55 db cikk a témában

Hogyan keress pénzt online?
#pénz
2022.11.21.

Hogyan keress pénzt online?

Egy kis plusz pénzre van szükséged, de a tanulás mellett nem jut időd egy normális munkára? Nos, a legjobb megoldás, ha kipróbálod az egyik internetes pénzkeresési lehetőséget az alábbiak közül.

A legjobb első diákmunkák tiniknek
#diákmunka
2022.09.18.

A legjobb első diákmunkák tiniknek

Az első diákmunka ijesztő kalandnak tűnhet egy tini számára. Mivel elfoglaltak - tanítási időszakban iskolában vannak, tanulnak, és a barátaikkal lógnak - nehéz megfelelő diákmunkát találni. Sokan azt mondják, hogy nincs elég idejük munka után nézni, vagy nem is tudják, hogy mi érdekli őket.

Az első önéletrajz megírása
#önéletrajz
2022.08.19.

Az első önéletrajz megírása

Manapság, ha munkát szeretnének találni, már a 16-17 éves kamaszoknak is kell önéletrajzot készíteni. De 17 évesen még nincs túl sok tapasztalatod, amiről képet adhatnál, igaz? Egy önéletrajz általában két oldal tele készségekkel, teljesítményekkel, előző munkahelyekkel, meg ilyesmikkel. Mit írhatnál bele 17 évesen, ha még sosem dolgoztál? Segítünk!

A pályakezdők leggyakoribb hibái
#pályakezdő
2022.07.27.

A pályakezdők leggyakoribb hibái

„Félre az útból, jövööööööök!” Aki első munkanapján ezzel a mottóval áll hozzá a munkához, az üdvrivalgás helyett negatív visszajelzéseket fog kapni – főleg, ha pályakezdő…

Állásinterjú: kényes kérdések
#állásinterjú
2022.07.20.

Állásinterjú: kényes kérdések

Ha az önéletrajzunkban valótlan dolgokat állítottunk, az állásinterjú könnyen olyan kínvallatássá válhat, amelyben csapdába esve teljesen betekeredünk a saját magunk szőtte ellentmondásaink hálójába.

Reális elvárásokkal keres munkát a friss generáció?
#munka
2022.07.12.

Reális elvárásokkal keres munkát a friss generáció?

Közel 1.200 fiatal bevonásával készült el a Schönherz Iskolaszövetkezet nagyszabású kutatása – a 18-25 éves korosztály számot adott munkahelyekkel kapcsolatos elvárásairól, bérkívánságairól és az egyetem melletti munkavégzés céljáról.

Tudatos karriertervezés diákként
#karrier
2022.03.28.

Tudatos karriertervezés diákként

Elmúltál már 15 éves és szeretnél pénzt keresni? Esetleg már van elképzelésed a jövőbeli szakmádról, de szeretnéd kipróbálni, hogy tényleg testhezálló-e az adott hivatás? A diákmunka szuper megoldás lehet, hisz a nyári szünidőt tapasztalatszerzésre használhatod, mialatt a célodnak megfelelően pénzt is gyűjthetsz. Ha még sosem dolgoztál, és jól jönne néhány tipp, cikkünk hasznos lehet számodra.

#diákmunka
2019.05.24.

Diákmunkát vállalnál a nyáron? Így készülj fel!

Jól jönne egy kis extra zsebpénz vagy egy új laptopra gyűjtenél? Esetleg gyakorolnád a nyelvet vagy munkatapasztalatot szereznél? Mindegyik egyszerűen megoldható némi nyári diákmunkával. Ha még soha nem próbáltad, akkor nehéz lehet elindulni, de most mindent megmutatunk és elmagyarázunk neked, hogy magabiztosan foghass bele!

#pénzkezelés
2017.02.05.

Játékos pénzkezelés, pénzkezelési játék: Marslakó a haverom

Ha egy mondatban hallod azt a két szót, hogy játék és pénz, mi jut eszedbe róla? A szerencsejátékok és a kaszinók? Netán a Gazdálkodj okosan! vagy a Monopoly? Az utóbbi kettővel már közel jársz ahhoz, amit szakértőnk, Himer Csilla pénzpedagógus gondol a pénzügyi nevelésről: a pénzügyekről, a pénzkezelésről bizony játszi könnyedséggel is lehet tanulni. Hogy ezt bebizonyítsa, új sorozatot indít a Kamaszpanasz oldalán – a játékos pénzkezelésről.

#önéletrajz
2016.08.18.

Hogyan írj önéletrajzot kezdő munkakeresőként?

Hamarosan végzel a tanulmányaiddal, és eljön az ideje, hogy te is beállj a munkakeresők közé. Az első lépések egyike az önéletrajzod elkészítése. Nem egyszerű feladat összeállítani, hiszen amellett, hogy ki kell fejeznie, mit tudsz és mit tapasztaltál eddig, magában foglalja azt is, hogyan reagálsz a meghirdetett pozícióra. Lássuk, mit érdemes beleírnod, ha kezdő munkavállaló vagy!

#diákmunka
2016.05.27.

Diákmunka: aprópénz helyett karrier

Ideje leszámolni azzal a tévképzettel, miszerint a diákmunka csak monoton szórólapozás vagy valamilyen árufeltöltős meló lehet. Egyre több cég keres motivált, nyelveket tudó diákokat komolyabb, jól fizető munkakörök betöltésére, és az sem kizárt, hogy az egyetem befejezése után rögtön állást ajánljanak a jól teljesítő diákoknak.

#Szabó Sándor
2016.03.08.

Hogyan legyek tudós? Beszélgetés Szabó Sándor kaliforniai professzorral

A Semmelweis Múzeum középiskolásoknak szóló sorozatában a tudományos élet nemzetközileg is elismert szereplői saját életükkel, karrierükkel keltik fel az érdeklődést a természettudományos pálya iránt. Most olyan professzor érkezik a múzeumba az Egyesült Államokból, akinek Selye Jánossal közösen készült fotója meghatározó eleme a SOM időszaki kiállításának!

#szakértő válaszol
2016.02.02.

Pályaválasztási bizonytalanság - A szakértő válaszol

18 éves fiú vagyok. Sok minden érdekel. Érdeklődési területeim olyannyira szerteágazóak, hogy nem tudom mi az, ami igazán közel áll hozzám, mi az, ami nekem való. A kérdésem az lenne, hogy mi a megoldás egy ilyen szituációban?

#sport
2015.11.20.

Online pénzkeresési lehetőségek egyetem vagy fősuli mellett

A hallgatóknak életmentő lehet, ha tudják, hogyan juthatnak pénzhez online. Az órák és a sok tanulnivaló mellett nehéz időt szakítani egy rendes munkára. Ezért is olyan hasznos az internet: segítségével nemcsak pénzt kereshetsz, hanem a karrieredben is segíthet előrejutni. Íme, 7 remek módszer, ami neked is beválthat.

#diákmunka
2015.06.29.

Hogyan jelentkezz az első munkádra?

Életünk minden helyzetében meg kell tapasztalnunk az "első" élményt, és így nincs kivétel az állásokkal kapcsolatban sem. Szeretnénk pár tippet adni ahhoz, hogy hogyan is szerezd meg az első állásodat.