/ RECEPTEK / Sonkával vagy gombával tö...
  2014-04-05

Sonkával vagy gombával töltött burgonya epebetegeknek

Egy gyors és finom előételt szeretnél készíteni? Akkor az alábbi receptünk pont neked való! Lehetetlen elrontani, tehát biztos társad lesz akkor is, ha vendégeket vársz. Bátran kínáld vele epebeteg, gyomorfekélyes, crohnos és májproblémákkal küzdő barátaidat, rokonaidat is!

- hirdetések -

Hozzávalók:

  •     másfél kg burgonya
  •     30 dkg gomba vagy sonka
  •     4 dl tejföl
  •     5 dkg vaj
  •     1 db tojás
  •     5 dkg sajt

Elkészítés:

A burgonyákat alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Sütőben megsütjük, majd bevágjuk az egyik felét, kikaparjuk a belsejét. Megpároljuk vajban a gombát, fűszerezzük, egy tojással megkötjük. A burgonyákat a töltelékkel megtöltjük, tejföllel leöntjük, majd leszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben sütjük 10 percig.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

 Még több recept epebetegeknek