/ RECEPTEK / Aranygaluska laktózérzéke...
  2014-03-16

Aranygaluska laktózérzékenyeknek

Azt hitted, az aranygaluska elkészítése nehéz hadművelet? Hát nem! Egyszerű és remek vendégváró édesség, mert amíg kel a tészta, addig rengeteg időd van mást elintézni. Fogyaszthatják laktózérzékeny, hízni vágyó és hasnyálmirigy problémákkal küzdők is!

- hirdetések -

Hozzávalók:

  •     50 dkg liszt
  •     2 dkg élesztő
  •     4 db tojás
  •     4 dkg vaj
  •     só
  •     2 kanál cukor
  •     kb. 3 dl tej vagy víz
  •     15 dkg dió
  •     10 dkg cukor

Elkészítés:

1 dl langyos tejben az élesztőt és 1 kiskanál cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet. A tészta puha, folyós galuskatészta legyen. Liszttel meghintjük, majd letakarva kétszeresére kelesztjük. Ez kb. negyedóra. A puha vajat a tojássárgával elkeverjük, a masszához keverjük, majd annyi tejet, hogy puha galuskatészát kapjunk. A tészta alját és tetejét megszórjuk liszttel, lefedve újra kétszeresére kelesztjük. Liszttel hintett gyúrótáblán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval úgy szaggatjuk ki, hogy leesett rész ne maradjon. A tésztát olajjal kikent formába rakjuk, soronként darált dióval elkevert cukorral hintjük meg. Legfelül tészta legyen. Megint kétszeresére kelesztjük a tésztát.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

 

Receptek laktózérzékenyeknek