szendvicssütó
#Receptek

Szendvicssütős túrós batyu hízni vágyóknak

2014.03.14.
1 perces olvasási idő

Készítettél már túrós batyut szendvicssütőben? Nem? Hát próbáld ki, az eredmény ínycsiklandó lesz! Bátran fogyasszák lisztérzékenyek és hízni vágyók egyaránt.

__hiretes__

Hozzávalók:túró

A tésztához:

  • 20 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 10 dkg gluténmentes liszt
  • 10 g friss élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • tej + víz
  • 1 tojás
  • cukor

    A töltelékhez:
  • 15 dkg áttört túró
  • reszelt citromhéj
  • 1 kanál tejföl
  • mazsola
  • cukor

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, majd 10 percig pihentetjük. Eközben elkészítjük a túrós tölteléket a tejföllel, cukorral, citromhéjjal és a mazsolával.
Előmelegítjük a szendvicssütőt, olajos ecsettel átkenjük, s mindkét mélyedésbe rakunk 1-1 evőkanálnyi tésztát. Erre teszünk 1-1 teáskanálnyi túrótölteléket, majd egy újabb evőkanálnyi tésztával befedjük.

Vigyázzunk, a tészta mindenütt fedje be a túrós tölteléket, hogy a sütés során ne folyjon ki! Bezárjuk a sütőt, s 8-10 perc alatt készre sütjük a batyukat. Várjuk meg, hogy kihűljön, mert a tészta állaga akkor a legfinomabb!

Aki édesebben szereti, megszórhatja porcukorral.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!