alufóliás
#Receptek

Alufóliás burgonya lisztérzékenyeknek

2013.12.14.
1 perces olvasási idő

Szeretnéd a vendégeidet valami mutatóssal és finommal kínálni, de gyorsan kell elkészíteni? Ez a megfelelő recept számodra! Lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják az ily módon elkészített burgonyát.

__hidetes__

Hozzávalók:

  • 12 szem egyforma, közepes nagyságú burgonya
  • 6 szelet bacon / angolszalonna
  • 10 dkg juhtúró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kis csomó újhagyma / kevés reszelt vöröshagyma
  • apróra vágott petrezselyem
  • gluténmentes ételízesítő

Elkészítés:

A burgonyákat forró vízben kefével alaposan megtisztítjuk. Az oldalukból 1-2 cm mélyen egy-egy V-alakot kivágunk, és ételízesítőben meghempergetjük őket.

A mélyedésbe tesszük a tölteléket: az összekevert juhtúrót, a tejfölt és a hagymát.
Ezután a tetejükre 1-1 fél szelet angolszalonnát fektetünk. Egyenként alufóliába csomagolva, a sütőben kb. 50 percig sütjük a kis csomagokat.

A sütés vége felé villával óvatosan kinyitjuk a forró alufóliát, hogy a szalonna ropogósra süljön.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!