máj
#Receptek

Májas ragu vashiányosoknak

2013.10.21.
0 perces olvasási idő

A ragut Európa-szerte ismerik és élvezettel fogyasztják. Készítsd el Te is! Vashiányos vendégeid is falatozzanak!

Hozzávalók:

  • 50 dkg máj (disznó, csirke, liba vegyesen)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • majoranna
  • pici olaj

Elkészítés:

A hagymát apróra felszeletelem, az olajon megfuttatom. Hozzáadom a felszeletelt májat, és együtt pirítom, míg a máj világos lesz. Sózom, borsozom, és felöntöm egy pohár vízzel. Amikor a víz már majdnem teljesen elfőtt, hozzáöntöm a bort, a szójaszószt, és beleteszem a petrezselyemzöldet, majorannát. Összerottyantom. Melegen, főtt rizzsel tálalom. A szójaszósz sós, ezért óvatosan sózzuk az ételt!

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

hús