/ RECEPTEK / Szárnyas hússaláta
  2013-09-05

Szárnyas hússaláta

Eleged van már azokból az ételekből, amik leterhelik a gyomrod? Amik után úgy érzed, hogy mozdulni sem bírsz? Készítsd el a lentebbi recept alapján a szárnyas hússalátát, és nem lesznek ilyen problémáid! Chronnal és gyomorfekéllyel küzdők is fogyaszthatják ezt a salátát.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • Csirkemell 150 g
  • Burgonya 400 g
  • Alma 200 g
  • Fejessaláta 1 db
  • Kefir 100 ml
  • Só, citromlé, fehér bors, kevés mustár ízlés szerint

Elkészítés:

A megfőtt csirkemellet a főtt, meghámozott burgonyát, az almát, a megmosott, leszárított fejessalátát vékony csíkokra vágjuk.
Kefirből, mustárból, citromlével, kevés sóval és borssal öntetet készítünk, majd óvatosan összekeverjük a többi hozzávalóval.
Készíthetjük bármilyen maradék sült húsból is.
Tálaláskor friss zöldpetrezselyemmel vagy kaporral díszíthetjük.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!