/ RECEPTEK / Makaróni csőben sütve veg...
  2018-12-22

Makaróni csőben sütve vegetáriánusoknak

Vegetáriánus vendégek látogatnak meg, kedveskedni szeretnél nekik, nem csupán salátával szeretnéd őket kínálni? Készítsd el alábbi receptünk alapján a könnyen elkészíthető és ízletes makarónit. Lisztérzékenyek is bátran fogyasszák!

- hirdetések -



Hozzávalók:

  • 40 dkg gluténmentes makaróni
  • 8 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
  • 2 csipetnyi szerecsendió (reszelt)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 dkg rokfort sajt
  • 8 evőkanál tejszín
  • őrölt bors


Elkészítés:

A makarónit lobogó, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A rokfort sajtot szétmorzsoljuk. A zsemlemorzsát és a zúzott fokhagymát összekeverjük. A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a rokfortot és a szerecsendiót. Sóval, borssal ízesítjük, és láng fölött fondü sűrűségűre főzzük.
Belekeverjük a makarónit, és ha kell, még fűszerezzük. Hosszúkás, mély tepsibe öntjük, a fokhagymás morzsával megszórjuk, és grillsütőben 5 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Rokfort helyett más jellegzetes ízű sajtot is használhatunk, pl. mascarponét vagy kéksajtot.

Nehézség: könnyű

jó étvágyat!

 

Receptek vegetáriánusoknak: