/ RECEPTEK / Csirkés paella lisztérzék...
  2013-07-15

Csirkés paella lisztérzékenyeknek

Szeretnéd kipróbálni a spanyolok hagyományos ételét, a paellát? Készítsd el alábbi receptünk alapján, csirkéből és kínáld bátran lisztérzékeny barátaidat is!

- hirdetések -


Hozzávalók:

  • 1 közepes csirke (kb. 1 kg)
  • 35 dkg rizs
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsompaprika
  • 7 dl tyúkhúsleves (lehet leveskockából is)
  • 1 kávéskanál pirospaprika / paradicsompüré
  • 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem
  • 1 kávéskanál porított sáfrány
  • csipetnyi kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • törött bors

  •  

Elkészítés:

Nagyobb lábasban vagy serpenyőben (lehet akár bográcsban is) megmelegítjük az olajat. A feldarabolt és megsózott csirkehúst aranybarnára sütjük benne. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, a kimagozott és karikára szeletelt paprikát és a zúzott fokhagymát.

Amikor a vöröshagyma megfonnyadt, megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük a húslevessel, babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük. Fedő alatt lassú tűzön főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor kidobjuk belőle a babérlevelet, belekeverjük a rizst és a sáfrányt. Felforraljuk, majd csendesen főzzük, keverés nélkül, amíg a rizs is megpuhul, és a leve is elpárolog. Ha közben a leve elfő, akkor pótolni kell kevés húslevessel vagy meleg vízzel. Nem szabad annyira megfőzni, mint a mi rizses csirkénket!

Tálalás előtt 5 percig pihentetjük. A lábasban / serpenyőben adjuk az asztalra citromkarikával díszítve, és vágott petrezselyemmel meghintve. A spanyolok citromlevet is nyomnak rá.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!