dalmát karaj
#Receptek

Dalmát karaj bundában

2013.07.17.
1 perces olvasási idő

Az alábbi recept kihívást jelenthet a vállalkozó szelleműeknek. A hozzávalók külön-külön is finomak és laktatóak, hát még együtt! Ajánljuk nagy társaságok ebédjeként vagy laktató vacsorájaként. Hízókúrázók fogyasszák bátran!

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos sertéskaraj
  • 30 dkg leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 paradicsom
  • 4 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl sör
  • 10 dkg liszt
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 fej saláta

A sütéshez:

  • bőven olaj

Elkészítés:

A karajt kicsontozzuk. A zöldségeket és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk.
A húst, a csontot, a zöldségeket fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, (szemes) borssal ízesítjük, fedő alatt megfőzzük.

A húst a levesből kivesszük, a levet leszűrjük, és külön fogyasztjuk. A húst kihűtjük, felszeleteljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a tejszínnel, a sörrel, a liszttel kikeverjük, és ételízesítővel fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a tojásfehérje-habot. A masszába belemártjuk a hússzeleteket, majd bő, forró olajban kisütjük.

Papírtörlőre szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Hasábburgonyával és friss vegyes salátával körítjük.

Nehézség: nehéz

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

hús