gomba
#Receptek

Gombás sajtos csirkemell

2013.06.30.
1 perces olvasási idő

Lisztérzékeny vagy cukorbeteg ismerősök, barátok látogatnak meg egy nyári délutánon és nem tudod mivel kínáld őket, ami biztosan kockázatmentes számukra is? Itt a segítség, friss és finom az alábbi recept alapján elkészített csirkemell.

Hozzávalók:

  • 1 filézett csirkemell
  • 30 dkg (laska)gomba
  • 1 doboz tejfel
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 x 2 evőkanál olaj
  • 2 x 1 evőkanál rizsliszt
  • só,bors, fűszerek
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, bedörzsöljük fűszerekkel, és fél órát állni hagyjuk.
Közben a felszeletelt gombát, 2 ek olajon megpirítjuk, jól megfűszerezzük. Ha a levét elfőtte, tejfeles habarással sűrítjük.

Ezután a húst 2 ek. olajon hirtelen átsütjük, majd kivesszük és félretesszük.
A maradék fűszeres olajba egy kanál lisztet szórunk, megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, ízesítjük és felforraljuk. Esetleg ebbe is tehetünk 1-2 kanál tejfölt.

Egy jénai tálat vagy a tetejét meglocsolunk a szafttal, beletesszük a hússzeleteket, jól megrakjuk a gombás töltelékkel, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180°C-on addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad és megpirul.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

hús