/ RECEPTEK / Almás lepény lisztérzéken...
  2012-11-27

Almás lepény lisztérzékenyeknek

A piacon már kaphatók a finomabbnál finomabb almák. Igazi őszi finomságy ez az almás lepány. A receptet úgy állítottuk össze, hogy lisztérzékenyek is fogyasztani tudják, így senki sem marad ki a jóból. Egy pohár tejjel isteni nassolnivaló.

- hirdetések -

Hozzávalók: (4 adag lesz belőle)

  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej (1,5%-os)Almáslepény lisztérzékenyeknek
  • 5 dkg nyírfacukor
  • 15-20 dkg alma
  • őrölt fahéj
  • egy citrom reszelt héja
  • 1 dkg porcukor ( ez elhagyható )

Így készítsd el:

A kukoricalisztet, a tojást, a tejet és a cukor felét összekeverjük, fél óráig pihentetjük. Az almát karikára vágjuk, és tűzálló tálba lerakjuk. Meghintjük a cukor maradékával, a fahéjjal és végül ízlésünk szerint a lereszelt citromhéjjal. A kukoricalisztes masszát újra keverjük, majd habosítjuk és az  almakarikákra öntjük. A sütőben körülbelül 170 fokon megsütjük, majd porcukorral vagy vanilliafagyival tálaljuk.

Jó étvágyat!

  Kapcsolódó cikkek