/ RECEPTEK / Pulykamáj zöldborsóval ep...
  2009-05-26

Pulykamáj zöldborsóval epebetegeknek és vashiányosoknak

A mostani receptünkkel az epebetegségben, vagy vashiányban szenvedőkre is gondoltunk.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamáj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • 50 dkg zöldborsó (mélyhűtött vagy konzerv)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dkg vaj
  • 1 csokor vágott petrezselyem

Hogyan készítsük el?

A májat megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a tejbe keverjük, és beletesszük a májat. Legalább 1 órát pácoljuk. A zöldborsót sós vízben vagy gőzben megpároljuk (a konzervet lecsepegtetjük).

A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Megforrósítjuk a vajat, üvegesre pároljuk benne a hagymát. Lecsöpögtetjük a májat, a hagymához adjuk. Megpirítjuk, ha kész, megsózzuk. A zöldborsót jól lecsöpögtetjük, összekeverjük a hagymás májjal, a frissen vágott petrezselyemmel, és összemelegítjük.

Nehézség: közepes


Jó étvágyat kívánunk!




 

 Még több recept epebetegeknek