muffin
#Receptek

Muffin laktózérzékenyeknek is

2024.02.13.
1 perces olvasási idő

Ma már a muffin receptek száma szinte határtalan: a sóstól az édesig találhatunk kedvünkre való receptet. Mi most egy olyan recepttel álltunk elő, amelyet tejérzékenyek is bátran fogyaszthatnak!

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 150 g cukor
  • 150 g szobahőmérsékletű margarin
  • 100 g kenyérpor (kukoricakeményítő)
  • szódabikarbóna
  • pár szem apróra vágott dió
  • mazsola
  • magozott meggy
  • csokidarabkák
  • 50 g rizsliszt
  • 3 db tojás

    Muffin

Elkészítés:

A tojások sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, melyben előzőleg elvegyítettük a szódabikarbónát. Szükség szerint egy kis vízzel/rizstejjel lazítjuk, de csak annyival, hogy könnyen keverhető legyen. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan ezt is hozzákeverjük a mazsolával és a dióval együtt.

A muffinformákat kibéleljük muffinpapírral, és 1-1 kanálnyit teszünk bele a keverékből. Ezután belenyomunk 2-3 szem meggyet és néhány csokidarabkát, majd ráteszünk még egy kanálnyi keveréket. A tetejét megszórhatjuk vágott mandulával. 20-30 percig közepes lángon sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

(KamaszPanasz)