/ RECEPTEK / Linzerkarika laktózérzéke...
  2010-08-08

Linzerkarika laktózérzékenyeknek

A nagymama tuti receptje. Szinte nincs olyan, aki ne ismerné, és ne kedvelné a linzerkarikát. Egyszerű, de nagyszerű. Receptünket laktóz- és lisztérzékenyek is bátran kipróbálhatják!

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 22 dkg gluténmentes liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Hogyan készítsük el?

A hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük néhány órát (lehet egy éjszakát is), majd hidegen kinyújtjuk és kiszúrjuk. 200°C-on világos színűre sütjük.

Megtöltjük lekvárral, s meghintjük porcukorral.

Másnapra beszívja a lekvárt és finom puha lesz.

 

Nehézség: könnyű

Édességek

Jó étágyat kívánunk!