lángos
#Receptek

Kefires lángos lisztérzékenyeknek

2009.09.28.
1 perces olvasási idő

Nem csak a strandon kívánatos, hanem gyors vacsoraként is remek lehet a kefíres lángos. Akár fokhagymával, akár tejföllel vagy sajtosan tálalod, biztos lehetsz benne, hogy az utolsó darabig elfogy! Kínáld meg lisztérzékeny barátaidat is.

Hozzávalók: Nehézség: könnyű

  • 300 g gluténmentes lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz
  • 20 g élesztő
  • 1 tojás
  • 1 doboz kefir
  • kevés tej
  • csipet cukor

Elkészítése:

  • Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  • A kefirt a tojással, a sóval és a felfuttatott élesztővel összekeverjük.
  • A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. (Ha kell, kevés vizet is adunk hozzá.)
  • A tésztát legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk.
  • Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formázunk, majd kerek formára széthúzzuk, esetleg sodrófával kinyújtjuk a lángosokat.
  • Forró olajban fedő alatt pár perc alatt egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és fedő nélkül a másik felét is ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!