Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

9 ok, amiért a súlyzó nélküli edzés is szuper
#hobbi
2023.10.07.

9 ok, amiért a súlyzó nélküli edzés is szuper

A fitnesz világában sokan alábecsülik a saját testsúllyal végzett edzést a súlyzós edzésekhez képest – mondván, hogy az csak a sérülésekből való felépüléskor hasznos. Ám sok elismert sportoló és kutató szerint a súlyzó nélküli edzés is igen hasznos, ha helyes a technikád.

5 apró változás az egészségedért
#egészség
2023.09.29.

5 apró változás az egészségedért

A változás nem olyan dolog, ami egy éjszaka alatt történik. Inkább rengeteg elszántság és komoly munka eredménye. Ha elhatároztad, hogy elkezdesz egy egészségesebb, boldogabb életet élni, akkor a legjobb helyen jársz! Tippjeink segítségével mindez egyszerűbb lesz. Kezdj el egészségesebben élni még ma!

Futás ebédidőben
#ebédidő
2023.09.26.

Futás ebédidőben

A legtöbbünk délelőtt tíz óra magasságában van aznapi teljesítőképessége tetőpontján, ám a legkevesebben büszkélkedhetnek azzal, hogy a munkanap kellős közepén testmozgásra adhatják fejüket – hacsak nem profi sportolóként vagy szabadúszóként éri őket a dolgos munkanap.

Jóga, edzés a testnek és a léleknek
#jóga
2023.09.21.

Jóga, edzés a testnek és a léleknek

Külső szemlélőként azt is gondolhatnánk, hogy ez nem igazán mozgás, sokkal inkább lazítás és sok-sok légzés, semmi több. Ám akik rendszeresen űzik ezt a sportágat vagy inkább mozgásformát, sokszor éreznek izomlázat, izomfáradtságot edzés után. Vajon miért lehet?

#asztma
2023.09.18.

Asztmával sportolni?

Tudtad, hogy az iskolai hiányzások egyik leggyakoribb oka az asztmás megbetegedés? A betegek száma évente 18 000-rel nő, s Te is veszélyeztetett vagy, ha nagyvárosban élsz, gyakori légúti megbetegedéseid vannak, passzív dohányzásnak, stressznek vagy kitéve, szüleidnél is kialakult a betegség vagy túlsúlyos vagy. Mit lehet ilyenkor sportolni? Ebben próbálunk segíteni.

Hogyan igyunk sportoláskor?
#ivás
2023.09.17.

Hogyan igyunk sportoláskor?

Már a közepes mértékű kiszáradás is rontja a teljesítményt és gyengíti a szervezet hőszabályzó képességét, ugyanakkor a túlzott folyadékbevitel is kellemetlen lehet sportoláskor, extrém mértékben akár veszélyes is.

10 kalóriaégető szabadtéri sport őszre
#szabadtéri sport
2023.09.13.

10 kalóriaégető szabadtéri sport őszre

Ki szeretné az idejét a zsúfolt konditeremben tölteni, ha odakint jó idő van? Az őszi időszakban még sok esetben kellemes marad az időjárás, de már nem annyira izzasztó, hogy ne legyen kedved sportolni. Gyűjtsd össze a családot, és hívd el a barátaidat is, hogy csatlakozzanak hozzád egy kis zsírégető edzésre a szabadban!

Edzés ugrálókötéllel: gyere formába 24 perc alatt
#edzés
2023.09.07.

Edzés ugrálókötéllel: gyere formába 24 perc alatt

Manapság a retro edzésmódok a divatosak. A kettlebell és a hulla-hopp karika óta úgy néz ki, a régebbi gyakorlatok a trendik. Sajnos sokunkban már nincs meg az a képesség, ami régebben megvolt és szükséges lenne a következő gyakorlatokhoz.

Izomláz: hideg vagy meleg borogatást tegyünk rá?
#sport
2023.09.03.

Izomláz: hideg vagy meleg borogatást tegyünk rá?

Természetesen az izomlázat és az izomsérüléseket sosem tervezzük be előre. Azonban a testmozgás néha mégis testi fájdalmakkal járhat. Mindennél fontosabb, hogy tudd, hogyan kezeld a testedet, hogy minél gyorsabban meggyógyulj.

A derék körül felhalmozódott zsírpárnák eltüntetése
#has
2023.08.30.

A derék körül felhalmozódott zsírpárnák eltüntetése

A has és a derék körül lerakódó zsírfelesleg egyaránt érint fiatalt és idősebbet, férfit és nőt. Tulajdonképpen egy általános társadalmi probléma. Nagyon könnyű elcsábulni a sokféle, gyors és energiabefektetés nélküli fogyást ígérő csodaszernek, ám a hasi zsír eltüntetéséhez ezek nem hatékony megoldások.

Hogyan kell elkezdeni a mozgást?
#mozgás
2023.08.26.

Hogyan kell elkezdeni a mozgást?

Hosszú kihagyás után úgy érzed, hogy ideje elkezdened újra mozogni? Ilyenkor leülsz, és azon gondolkodsz, mi hozza a leggyorsabb eredményt. Ennek következményeként elmész egy nagyon dinamikus aerobik órára, vagy nekiállsz lefutni a maratont, és két-három alkalom után rájössz: ezt mégsem bírod, és ismét abbahagyod az egészet.

Gerincedzés
#gerinc
2023.08.20.

Gerincedzés

Egyre több ember szenved gerincbántalmaktól, ezt többek között a kiegyensúlyozatlan izomzat okozza. A sok ülőmunka sem kedvez gerincünknek. Ne sajnáljunk hát tőle egy kis mozgást!

A testmozgás kreatívabbá tesz
#mozgás
2023.08.16.

A testmozgás kreatívabbá tesz

Készen állsz az ötletbörzére? Szeretnéd felpezsdíteni a kreativitásod? Lehet, hogy csak egy sétányira vagy az életedet megváltoztató ötlettől. No, de hogyan is érdemes kezdeni?