Betegségek, stressz

#Betegségek #stressz

93 db cikk a témában

#depresszió
2020.11.25.

Középpontban a depresszió

A depresszió manapság nyolcból legalább egy tinit érint, tehát gyakorinak mondható. Bárki áldozatául eshet, bár egyes tanulmányok szerint a lányok hajlamosabbak rá, mint a fiúk.

#stressz
2020.11.01.

Stresszes és szétszórt vagyok a suli miatt

Tisztelt Szakértő! Úgy érzem, hogy elértem a tűréshatárom végpontját. Nem tudom, még mekkora stresszt tudnék elviselni. Nem igazán szeretnék pszichológushoz járni. Fogalmam sincs, mitévő legyek. Úgy gondolom, az okozza a problémámat, hogy nehéz koncentrálnom, odafigyelnem a dolgokra. A gondolataim össze-vissza csaponganak.

#hideg végtagok
2020.03.16.

Folyton hideg végtagok - Betegség tünete?

Hideg időben végtagjaink hamar lehűlnek - a jelenség természetes, és ebben a formában egyáltalán nem kóros. A végtagok külső hőmérséklettől független, állandó hideg tapintása azonban betegség jele lehet, amit érdemes kivizsgáltatni.

#péntek 13.
2020.03.13.

Beteges félelem péntek 13-ától?

A paraszkavedekatriafóbia, más szóval a péntek 13-ától való beteges félelem a közvélekedéssel ellentétben, valójában ritka jelenség, mivel az is ritkán fordul elő, hogy a pénteki nap 13-ára esik. A mai nap pont egy kivétel.

#alvászavar
2019.11.17.

Te is beszélsz álmodban?

Mondták már, hogy suttogsz álmodban, anélkül, hogy ennek tudatában lennél? Esetleg szoktál másokat álombeli kiabálásoddal felriasztani? Az alvás közbeni beszéd előfordulása meglehetősen gyakori, az alvászavar egyik formája.

#szív
2019.03.20.

A nők szíve szívósabb, mint a férfiaké

Ha bármilyen betegség következtében romlik a szív teljesítménye, szívelégtelenség alakul ki, egy új vizsgálat igazolta, hogy a női szív ugyanolyan mértékű károsodás esetén is jobban bírja a megpróbáltatásokat, mint az erősebb nem tagjaié.

#kamaszkori depresszió
2018.08.10.

Az én kamaszkori depresszióm története

Név nélkül mesélem történetemet, kamaszkori depresszióban szenvedtem. Emlékszem, hogy azt mondták nekem, a középiskolai éveknek kellett volna a legszebbeknek lennie az életemben, de nekem életem egyik legrosszabb időszaka volt.

#immunrendszer
2017.04.15.

A stressz befolyásolja a géneket

Közel ezer gén működésére van jelentős hatással az, hogy egy főemlős éppen milyen társadalmi státuszt foglal el környezetében, és ehhez milyen stressz kapcsolódik - állapították meg amerikai kutatók.

#alvás
2016.01.10.

Álmatlanság: mikor van szükség orvosi kezelésre?

Gondjaid vannak az elalvással? Esténként rendszeresen felriadsz és nehezen alszol vissza? A tervezettnél akár egy órával korábban felébredsz? Az álmatlanság következményeiről és kezeléséről Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus ad felvilágosítást.

#mobil
2015.11.23.

Te is a telefonodat nyomkodod elalvás előtt? Rosszul teszed!

Még egy üzenet ide, még egy gyors frissítés oda, egy utolsó játék - és máris értékes perceket, akár órákat veszítesz az alvásra szánt idődből. Emellett azonban más, komoly egészségügyi kockázatai is vannak az alvás előtti mobiltelefonozásnak. Lássuk, mire számíthatsz.

#vércukor
2015.08.31.

Cukorbetegen a suliban

Ha cukorbeteg vagy, a biztonságod szempontjából elengedhetetlen, hogy a tanáraid és osztálytársaid tudjanak az állapotodról, illetve arról, hogyan segíthetnek neked.

#alvás
2015.08.18.

Lányokra veszélyes az alváshiány!

A napi hét óránál kevesebb alvás hosszú távon – szó szerint - szívügyünkké válhat – ám a szívbetegség kialakulásának kockázata csak minket, nőket érint, a férfiakat alig.

#hajhullás
2015.07.13.

Hajhullás és kopaszodás

Átmeneti hajhullás kialakulhat drasztikus fogyókúra során, magas láz, műtét vagy stressz, helytelen táplálkozás vagy fogamzásgátló tabletta szedése során, és terhesség alatt is.