/ ZÖLDÖVEZET / klímaváltozás

ZÖLDÖVEZET klímaváltozás kategória (53)

Egy óra áram nélkül, még könnyen megy, de egy teljes nap tévé, internet, és világítás nélkül, már nehezebb ügy. A Föld órája kapcsán arra vállalkoztunk, hogy kipróbáljuk, milyen lenne egy tini élete áram nélkül. A tapasztalatokat szombaton olvashatjátok a KamaszPanaszon.
2012-03-30
Korábbi cikkünkben már bemutattuk a legzöldebb magyar Facebook oldalt. Íme, a külföldiek!
2011-10-29
Tudom, ez prédikálásnak hangzik, és már belefáradtatok a klímaváltozási felhívásokba, de szerintem ez érdekelni fog titeket: az egyre csak melegedő Földön az emberek által kibocsájtott üvegházhatást okozó gázok befolyásolhatják majd a wi-fi jeleket.
2011-10-07
Gondoltad, hogy egyes légszennyező anyagok nagyobb mennyiségben vannak jelen a lakások levegőjében, mint a forgalmas belvárosban? Mely anyagok károsak az egészségre, és hogyan védekezhetünk ellenük?
2011-03-29
A csernobili atomkatasztrófa 25 éve történt az akkori Szovjetunió (ma Ukrajna) területén lévő erőműben.
2011-03-22
A pusztító földrengés és cunami még csak most ért véget Japánban, a helyreállítás és a gyász elkezdődött. A mostani katasztrófa a világ "legdrágább" földrengése lehet a történelemben. A krízis ráadásul még nagyobb lehet attól függően, hogy mi történik a Fukushima erőműnél.
2011-03-18
A délután újabb izgalmas, s egyben záró akkordjaként a társadalom klímatudatosságát jártuk körül a III. Magyarországi Klímacsúcson, melyhez az egészségügyből, a civil szervezetektől, a multik oldaláról, vagy a sajtó és politika színteréről választott a szekció moderátora neves előadókat.
2011-01-24
A Klíma Klub szervezte, január 19-i szakmai fórum célja már nem a szkeptikusok meggyőzése, hanem a tények felsorolása, az érintett szakterületek körbejárása és – sajnos kisebb részben – gyakorlati támpontok, jó példák bemutatása volt a III. Magyarországi Klímacsúcson, Szentendrén.
2011-01-21
Klímaváltozás, környezetszennyezés, globális felmelegedés. Ha érdekel Földünk jövője, és az, hogy mit tudsz Te magad is tenni a fenyegető veszélyek ellen, itt megtudhatsz több hasznos információt a témáról.
2010-11-28
Az égből leselkednek ránk a káros ultraibolya sugarak. Bizony, ők nap, mint nap meglepik az óvatlan napozókat. Milyen összeesküvés áldozatai lettünk? No és hogyan járhatunk túl a láthatatlan ellenség eszén?
2010-07-04
A turizmus sok ország számára hatalmas bevételeket jelent. A legtöbb helyen azonban az igazán rászoruló helyi közösségek azok, akik a turizmus pozitív hatásai helyett csak a negatív hatásokkal szembesülnek. Sok olyan fejlődő ország van például, amely természeti szépsége és kultúrájának különlegessége miatt külföldi befektetők tömegét vonzza, így a nagy pénzek sajnos külföldi cégek kezébe jutnak.
2010-06-16
Hány napra lehet nagy biztonsággal megjósolni a várható időjárást? Egyes amatőr időjósok szerint akár egy évre is, bár ezen a hivatásos meteorológusok csak mosolyognak.
2010-06-12
Eddig több mint hatezer iskola csatlakozott már az Európai Tavasz kampányhoz.
2010-06-09
Ez a téma sokakat foglalkoztat, annak ellenére (vagy talán éppen azért), hogy szinte semmi biztosat nem tudunk. Akármilyen fejlett is legyen a technológia, csak találgatni tudunk.
2010-06-05
A klímaváltozás egészségügyi hatásaira a 90-es évek óta figyelnek a tudósok. Az egészségügyi változásokkal összefüggésbe hozható az időjárás változás, közvetlenül az extrém időjárási helyzetek, közvetetten a környezeti és gazdasági tényezők változásai.
2010-03-28
<<  1 2 3 4  >>