Zöldövezet, klímaváltozás

#Zöldövezet #klímaváltozás

41 db cikk a témában

#utazás
2010.06.16.

A turizmus negatív hatásai környezetünkre

A turizmus sok ország számára hatalmas bevételeket jelent. A legtöbb helyen azonban az igazán rászoruló helyi közösségek azok, akik a turizmus pozitív hatásai helyett csak a negatív hatásokkal szembesülnek. Sok olyan fejlődő ország van például, amely természeti szépsége és kultúrájának különlegessége miatt külföldi befektetők tömegét vonzza, így a nagy pénzek sajnos külföldi cégek kezébe jutnak.

#Föld
2010.06.05.

Földünk jövője - mi várható?

Ez a téma sokakat foglalkoztat, annak ellenére (vagy talán éppen azért), hogy szinte semmi biztosat nem tudunk. Akármilyen fejlett is legyen a technológia, csak találgatni tudunk.

#klímaváltozás
2010.03.28.

A klímaváltozás egészségügyi hatásai

A klímaváltozás egészségügyi hatásaira a 90-es évek óta figyelnek a tudósok. Az egészségügyi változásokkal összefüggésbe hozható az időjárás változás, közvetlenül az extrém időjárási helyzetek, közvetetten a környezeti és gazdasági tényezők változásai.

#turizmus
2009.08.26.

A turizmus negatív hatásai a fejlődő országokban

A turizmus sok ország számára hatalmas bevételeket jelent. A legtöbb helyen azonban az igazán rászoruló helyi közösségek azok, akik a turizmus pozitív hatásai helyett csak a negatív hatásokkal szembesülnek.

#globális felmelegedés
2009.08.19.

Globális felmelegedés: Veszélyben a Föld?

A globális felmelegedés valóban létezik. A Föld légkörének átlagos hőmérséklete az utóbbi évtizedekben növekedett, mely jelentősen kihat bolygónkra: a jégtömegek olvadnak, a tenger szintje emelkedik, s egyre több az áradás.

#klímaváltozás
2009.08.12.

Mit hoz a klímaváltozás?

Ha érdekel, hogyan alakíthatja át Földünket a klímaváltozás, jó helyen jársz. Bár tény, hogy a Föld átlaghőmérséklete tovább fog emelkedni, régiónként eltérően alakulhat a jövőbeli klíma, ezért helyesebb a globális felmelegedés helyett klímaváltozásról beszélni.

#víz
2009.07.12.

Vízhiány

Az ENSZ nemrégiben nyilvánosságra hozott adatai szerint 1,2 milliárd ember folyamatosan küzd a túlélésért. Körülbelül 2,6 milliárd ember számára még a latrina legegyszerűbb „fejlett” formája is hiányzik. A helyzet Afrikában és Ázsia egyes részein a legsúlyosabb. A hasmenéses betegségek, melyek a nyugati civilizációban banális egészségügyi komplikációnak számítanak, az öt évnél fiatalabb gyermekek halálának legsúlyosabb okozói a fejlődő országokban. A hasmenéses megbetegedés évente közel 1,6 millió gyermek haláláért felelős, mégsem kap kellő figyelmet a nyilvánosság, a sajtó vagy a politikusok részéről.

#környzetszennyezés
2009.06.19.

A jövő tízparancsolata

A klímaváltozás lassítása, a környezetszennyezés csökkentése, és a takarékos vízhasználat érdekében mindennapi tevékenységed során Te is sokat tehetsz. Ha megfogadod az alábbi tanácsokat, hozzájárulhatsz egészséges, tiszta környezeted megtartásához.

#szél
2009.06.07.

Energiamese

Az emberiség az évezredek során folyamatosan állította szolgálatába mindennapi élete megkönnyítése céljából a különböző energiaforrásokat. Ma már nélkülözhetetlen a szél, a víz és a nap energiájának minél hatékonyabb alkalmazása, széleskörű kihasználásuk és az energiaforrások felkutatása nagy erőkkel folyik.

#éghajlatváltozás
2009.05.03.

Vissza a 70-es évekhez?

Kutatók szerint a 70-es évek takarékos életmódjához való visszatérés segíthet megállítani az éghajlatváltozást, lassíthatja a globális felmelegedést.