Zöldövezet

#Zöldövezet

394 db cikk a témában

Feng shui alapelvek
#feng shui
2023.06.08.

Feng shui alapelvek

Gyakran halljuk manapság ezt a kifejezést, sőt már-már „trendi” is lett ilyen módon berendezni a lakásunkat, vagy akár az életterünket. Mégis úgy gondolom, hogy sokan csak a felkapottsága miatt teszik mindezt, és nem is tudják, hogy mit is jelent valójában ez a kifejezés, honnan ered a feng shui, és mik az alapelvei.

Készen állsz az állattartásra?
#kisállat
2023.06.06.

Készen állsz az állattartásra?

Semmi szokatlan nincs abban, ha szereted az állatokat. A háztartások körülbelül 60%-ában van valamilyen kedvenc és nagy részük úgy gondolja, hogy a kedvence családtagnak számít.

Minden, amit a kempingezésről tudni kell
#kemping
2023.06.03.

Minden, amit a kempingezésről tudni kell

A kempingezés nemcsak a kikapcsolódás nyugalmát nyújtja, hanem túrázási lehetőséget is, ami egyszerre válik előnyére a testnek és a léleknek. Az egyszerűséget kombinálja a természet szépségével, segít megnyugodnunk és eltávolodnunk a zsúfolt mindennapjainktól.

Télen fűt, nyáron hűt. Mi az?
#klíma
2023.06.01.

Télen fűt, nyáron hűt. Mi az?

A mai energiaviszonyok közt már nemcsak nyáron érdekes, hogy van-e klíma a lakásunkban. Viszont nyáron érdemes alaposan utánajárni, hogy milyen légkondicionáló illik a lakóterünkbe ahhoz, hogy biztosan sor kerüljön a beszerelésre is még a téli fagyok beállta előtt. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi szervezetekkel együttműködve 55, hazánkban is megvásárolható inverteres, oldalfali split klímaberendezést tesztelt.

Gazdaságos utazás kalandoroknak
#utazás
2023.05.30.

Gazdaságos utazás kalandoroknak

Tanuld meg, hogyan lehet könnyebben utazni mindkét értelemben: könnyebb poggyásszal és megmaradó zsebpénzzel. Olvasd el a gazdaságos utazás hét aranyszabályát.

Melyik a legjobb kézi mixer?
#mixer
2023.05.25.

Melyik a legjobb kézi mixer?

Miért tartunk otthon kézi mixert? Hát a palacsintáért! Na jó, csomó minden másért is lehet, de a palacsinta fontos szempont. A Tudatos Vásárlók Egyesülete legfrissebb tesztjében nemcsak palacsintatésztát kevert, hanem további 22 szempont szerint laboratóriumban tesztelt 27 terméket.

Telefontöltés energiatakarékosan
#telefon
2023.05.23.

Telefontöltés energiatakarékosan

Bűn az, ha a telefonunkat vagy laptopunkat éjjel is rajta hagyjuk a töltőn? Mennyit változtat ez az energiafogyasztásunkon? Érdemesebb lenne reggel, az autóban tölteni az elektronikus kütyüket?

Ezért tarts mindig citromot a hűtődben
#c-vitamin
2023.05.18.

Ezért tarts mindig citromot a hűtődben

Limonádé, citromos tea, sütikrém. Ezzel kimerítettük volna a citrom felhasználási módjainak tárházát? Vagy talán vannak még rejtett, kihasználatlan tartalékai? Mégis, mi mindenre jó egy citrom?

Mit csinálj a régi gyógyszerekkel?
#gyógyszer
2023.05.13.

Mit csinálj a régi gyógyszerekkel?

Valószínűleg hallottál már arról, hogy nem szabad a lejárt szavatosságú gyógyszereket a lefolyóba önteni. Az sem jó megoldás, hogy a kukába teszed azokat. Megkérdeztük a gyógyszerészt, ő mit tanácsol, hol a helyük ezeknek a régi készítményeknek?

A kutya etetése: ajánlott táplálékok
#kutya
2023.05.07.

A kutya etetése: ajánlott táplálékok

A kutyusoknak speciális táplálékra van szükségük, hogy egészségesek, fittek maradjanak. Viszont mindannyian ismerjük azt a tipikus nézést, amivel képesek az utolsó falatot is kinézni a szánkból. Nem tudod megállni, hogy ne essen le neki valami nasi az asztalról vacsora közben? Nem vagy egyedül.

Melyik a legjobb grillsütő?
#grill
2023.04.17.

Melyik a legjobb grillsütő?

Faszenes, gázüzemű, elektromos. Mindenki másra esküszik. A Tudatos Vásárlók Egyesülete most mindegyikből tesztelt párat, hogy ezzel is segítse a döntést. Sőt, egy hibrid faszenes-gázüzemű verziót is vizsgáltak, ha valaki esetleg előnyben részesíti a 2in1 megoldásokat, most megnézheti, vajon ugyanolyan jól jár-e vele grillsütő esetén?

Tarts növényeket a szobádban!
#növények
2023.04.16.

Tarts növényeket a szobádban!

Itt a jó idő! A természet kincseit nemcsak a szabadban érdemes megcsodálni, hanem otthonunkba is jó ötlet elhelyezni néhányat. Hogy lépést tartsunk a természettel, nem árt színesíteni szobánkat egy-két szép növénnyel.

Környezettudatosság a hétköznapokban - 30 dolog, amit Te is megtehetsz
#környezetvédelem
2023.04.11.

Környezettudatosság a hétköznapokban - 30 dolog, amit Te is megtehetsz

A környezetvédelem jelentőségével már te is tisztában vagy - de vajon te egyénileg mennyit teszel annak érdekében, hogy megóvd a szűkebb vagy tágabb környezetedet? Ha környezettudatos szeretnél lenni, akkor akár már most elkezdheted a berögzült rossz szokásaidat megváltoztatni, illetve olyan alapvető dolgokra figyelni, amelyekkel hozzájárulhatsz a környezet védelméhez.

Edd magad egészségesre - a bio élelmiszerek
#bioélelmiszer
2023.04.04.

Edd magad egészségesre - a bio élelmiszerek

Divat vagy nagyszerű elhatározás? Miért egészségesebbek a biotermékek? Mit vásároljak ökológiai gazdálkodásból? Írásommal megpróbálom megkönnyíteni a választást, sőt azt is megtudhatod, mit rejt „a piszkos tizenkettő”.