Testi problémák, sperma

#Testi problémák #sperma

16 db cikk a témában

Száraz orgazmus és retrográd ejakuláció
#retrográd ejakuláció
2024.03.22.

Száraz orgazmus és retrográd ejakuláció

Retrográd ejakulációról akkor beszélünk, ha a sperma az orgazmus során a húgyhólyagba kerül ahelyett, hogy a péniszen át távozna. Így az ejakulátum nem, vagy csak nagyon kevés ondót tartalmaz. Kiknél fordul elő és lehet-e belőle probléma?

13 meglepő tény a spermáról
#sperma
2023.11.08.

13 meglepő tény a spermáról

A pubertáskor a tested számos változásával jár együtt. Megváltozik a hangod, a testmagasságod, és szép lassan szexuálisan is éretté válsz. Bizonyára a tested fejlődésével egy időben néhány kérdés is foglalkoztatni kezd. Ezúttal a hímivarsejtekről tudhatsz meg néhány érdekességet.

Mindent a spermáról, amit nem mertél megkérdezni
#ondó
2023.09.25.

Mindent a spermáról, amit nem mertél megkérdezni

Tudtad, hogy a spermiumok az ondónak csak 0,5 százalékát alkotják, gyorsabbak, mint a jaguár, s eleinte azt gondolták a spermiumról, hogy miniatűr emberkéket hordoz? A fiúknak milliliterenként átlagosan 60-120 millió spermiumuk van, ami proteint, C-vitamint és kalciumot is tartalmaz.

10 dolog, ami károsítja a spermát
#sperma
2023.06.19.

10 dolog, ami károsítja a spermát

Szoros nadrág, vörös hús, stressz? Melyek ezek közül azok, amik tényleg károsítják a spermát? Rengeteg városi legenda kering arról, mi az, ami spermagyilkos. Az alábbi cikkünk segít elkülöníteni a valóságot a mítosztól.

Mit jelez, ha véres az ondó?
#véres ondó
2022.10.16.

Mit jelez, ha véres az ondó?

A véres ondó ijesztő, de viszonylag ritka urológiai tünet, latinul hematospermiának is nevezik. A vér származhat a húgyhólyagból, a húgycsőből, a herékből, az ondóhólyagból, a mellékherékből, a prosztatából. Hátterében banális kőbetegség vagy fertőzések, de akár rosszindulatú elváltozások is állhatnak.

Az ondóhólyag-gyulladás
#ondóhólyag
2022.10.07.

Az ondóhólyag-gyulladás

Az ondóhólyag-gyulladás leggyakrabban a prosztata gyulladásához társul, de önálló kórképként is előfordulhat.

Ártalmas-e vagy sem az önkielégítés?
#önkielégítés
2021.10.15.

Ártalmas-e vagy sem az önkielégítés?

Mítoszok és tévhitek után egyre több cikk jelenik meg arról, hogy az önkielégítés - sem a nőknél sem a férfiaknál - nem káros. (A tévhitek között van az, hogy a maszturbáció vaksághoz vezet vagy szőrt növeszt az illető kezén...)

#here
2014.06.03.

Herefájdalom és korai magömlés: van megoldás

A férfiassággal összefüggő problémák érzékenyen érintik a férfiakat, ám sokan mégis halogatják az orvosi vizitet. Dr. Szűcs László, az Oxygen Medical urológusa arra hívta fel a figyelmet, hogy idejében felfedezve könnyebben orvosolhatók a gondok.

#mobil
2013.09.15.

A mobil kockáztatja a férfi egészséget

Egy nemrégiben közzétett kutatási eredmény szerint, azok a férfiak, akik a mobiltelefonjukat a zsebükben, vagy az övükre csatolva hordják mialatt mikrofon fülhallgatót használnak, a spermiumaikat teszik kockára.

#sürgősségi fogamzásgátlás
2013.05.29.

Aktus után forró víz: tényleg hatásos?

"16 éves lány vagyok, és tegnap védekezés nélkül szeretkeztem a barátommal. Ő azt tanácsolta, hogy gyorsan menjek, és üljek bele nagyon forró vízbe. Nem akarok ilyen fiatalon gyermeket szülni, ezzel megakadályozhattam a nem kívánt terhességet?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#sperma
2013.02.24.

Érdekességek a spermáról

A sperma, magyar nevén ondó nem azonos a spermiummal. Sokan összekeverik. A spermium a hímivarsejtek latin neve.

#sperma
2012.03.04.

Meglepő spermagyilkosok

A spermát károsító szerek gyakorlatilag mindenütt felfedezhetőek. Zuhanyzás alatt bejutnak a bőrödbe, beszivárognak a szervezetedbe, miközben a boltban sorban állsz, vagy egészen egyszerűen a mindennapi ételeink segítségével.