lángos
#Receptek

Tejfölös-sajtos lángos cukorbetegeknek

2009.08.22.
0 perces olvasási idő

A legtipikusabb étel a strandon, amit biztosan már kipróbáltál, a lángos. Mostani receptünkből megtudhatod, hogyan is készül ez a remek magyar étel! A recept összeállításánál gondoltunk a lisztérzékenyekre és a cukorbetegekre és allergiásokra is!

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 250 g gluténmentes liszt
  • 10 g élesztő
  • 2 evőkanál tejföl
  • 250 ml langyos víz

Hogyan készítsük el?

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és kb. 1/2 órát pihenni hagyjuk.
4 gombócot gyúrunk belőle, lisztezett deszkán max. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és forró olajban kisütjük.

Tejföllel megkenve, sajttal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó címkék

víz