/ RECEPTEK / Egy igazán finom túrós cs...
  2013-03-08

Egy igazán finom túrós csusza lisztérzékenyeknek, hízni vágyóknak és csontritkulásosoknak

Ki ne ismerné, vagy ne kóstolta volna... Szinte alig van valaki, aki ne szeretné. De vajon hogy készül? Íme, egy remek útmutató a lisztérzékenységben, csontritkulásban szenvedőknek is. Teltebbé teszi idomaidat és kényeztet!

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 25 dkg gluténmentes (fodros) nagykocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • olaj

Hogyan készítsük el?

A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és 1 evőkanál olajon kisütjük, majd zsírjától leszűrve félretesszük. A kész tésztát leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, és megforgatjuk a szalonna forró zsírjában.

Megszórjuk az összemorzsolt túróval, és az egészet óvatosan egyszer átfogatjuk, hogy a túró is átmelegedjen.

Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, végül rászórjuk a töpörtyűt.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat kívánunk!

 

Receptek lisztérzékenyeknek