/ RECEPTEK / Könnyen elkészíthető adve...
  2015-11-28

Könnyen elkészíthető adventi sütik - akár ajándékba is!

Advent első vasárnapja idén november 29-re, vagyis erre a hétvégére esik. A karácsonyi készülődés most veszi igazán kezdetét, amihez mutatunk most neked néhány egyszerű, mutatós és ünnepi hangulatú aprósüti receptet.

Karácsonyi cornflakes füzér

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre vaj
  • 5 púpos bögre mini pillecukor
  • 1 tk zöld ételfesték
  • 5 1/2 bögre cornflakes
  • piros fahéjas cukorkák

- hirdetések -

Hogyan láss hozzá?

Mérd ki a cornflakest egy nagy tálba. Alacsony lángon olvaszd meg a vajat, majd amikor megolvadt, add hozzá a pillecukrot, és keverd folyamatosan, amíg teljesen el nem olvad. Keverd hozzá az ételfestéket. Öntsd a megolvadt pillecukrot a cornflakeshez és kavard jól össze.

Tegyél sütőpapírt a konyhapultra. Egy kanálnyi masszát tegyél a papírra, kend be a kezedet vajjal. Az ujjaiddal formálj belőlük füzért. Tegyél mindegyik tetejére egy-egy cukorkát.

Már készen is vannak:

Könnyű rénszarvas kekszek

Hozzávalók a díszítéshez:

  • Csokoládé
  • Piros mini csokis drazsé

a kekszhez:

  • 2 1/2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 tojás
  • 2 ek tej
  • 1/2 bögre vaj
  • 1/2 tk sütőpor

A hozzávalókat öntsd egy tálba és jól dolgozd össze. A tésztát egy órán át pihentesd hűtőben, majd 180°C-on 10 perc alatt süsd készre a kissé laposra formázott kekszeket.

Az olvasztott csokoládét tedd egy zacskóba, vágj rá apró lyukat, és rajzolj a keksznek agancsot és szemeket. A piros drazsé alá is tegyél egy kis csokit, hogy beleragadjon.

Ugye, mennyire mutatós?

Barna kekszek    

 

Hozzávalók a kekszhez:

  • 225 g vaj
  • 1/2 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 tk vanília aroma

a díszítéshez:

  • habcsók por (recept lejjebb) vagy helyette cukros tojásfehérje máz
  • ételfesték

A tésztát egy órán át pihentesd hűtőben, majd 180°C-on 10 perc alatt süsd készre. Ha kihűlt, díszítsd cukros tojásfehérjével vagy az alábbi recept alapján elkészített bevonóval:

Habcsók porral készült változathoz:

  • 4 bögre porcukor
  • 3 ek habcsók por
  • 1/2 tk aroma (vanília, citrom vagy mandula)
  • 1/2-3/4 bögre meleg víz

Ebben a receptben a habcsók porral a tojásfehérjét helyettesíted. A kész kekszeket díszítsd téli, karácsonyi, adventi mintával! :)

Kesztyű kekszek

Hozzávalók:

  • 3 1/2 bögre liszt
  • 1 bögre puha vaj
  • 1/2 tk só
  • 2/3 bögre cukor
  • 1 tojás
  • 1 ek lágy kukoricaszirup
  • 1 ek vanília aroma
  • ételfesték

            

Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra. Gyúrd össze a hozzávalókat, csinálj belőle legalább két különböző színű tésztát és tedd a hűtőbe. Egy órás pihentetés után vedd ki. Szeleteld fel az egyik masszát, és nyújtsd ki 6,5 cm-re. Formázd háromszög alakúra, a kesztyűhöz pedig ha kell, használj kiszúrót. Ezután nyújtsd ki a másik tésztát 8x11 cm-es téglalappá, vágd fel vékony csíkokra, majd helyezd őket a sapka és kesztyű formájú tésztára, úgy, hogy láthasd a váltakozó csíkokat. Nyomd rá, aztán tedd zsírpapírra úgy, hogy a csíkok legyenek felül – ha kell, kicsit sodrófával „nyújts rá”. Tegyél lyukat a kesztyűkbe, ha szeretnél vékony szalagot tenni a közepébe - így akár karácsonyfára is akaszthatod, de ajándéknak is kiváló!

(S. C. - hubpages.com)