/ RECEPTEK / Gyömbéres-fahéjas máj vas...
  2013-10-29

Gyömbéres-fahéjas máj vashiányosoknak

El tudod képzelni a gyömbér, a fahéj és a máj külön-külön is karakteres ízvilágának találkozását? Nehezedre esik, igaz? Készítsd el a konyhában, hogy meggyőződj róla: ami meglepően különleges, az nem rossz! Vashiányosoknak is ajánljuk.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 50 dkg máj (legjobb szárnyasmáj vagy borjúmáj)
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • nyers gyömbér
  • 1 dl húsleves
  • 1 dl vöröbor
  • kevés olaj
  • őrölt fahéj
  • csipet bors
  • kevés só

Elkészítés:

A májat felcsíkozzuk, majd ráöntjük a szójaszószt és az olívaolajat. Mintegy fél órát hagyjuk ebben pácolódni. A gyömbért nagyon apró darabkákra vágjuk (mondanám a fokhagymanyomót, de nekem még sosem sikerült rajta átpréselnem). A felszecskázott gyömbért kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a májat, és óvatosan kevergetve megpirítjuk (mint a resztelt májat). Felöntjük a húslével és a borral, ízlés szerint fűszerezzük őrölt fahéjjal és egy késhegynyi borssal, majd hagyjuk, hogy a leve elfőjön. A tűzről levéve egy csipet sóval mehintjük.

Köretnek rizst ajánlok hozzá (pl. őrölt gyömbérrel vagy kurkumával együtt főzve), mellé nyers, felvágott kínai kelt.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

Receptek vashiányosoknak