spenót
#Receptek

Húsos spenót (Lehme biszbanah) vashiányosoknak

2014.01.16.
0 perces olvasási idő

Készítsd el házilag ezt az arab ételkülönlegességet te is! Vashiányosoknak is ajánljuk fogyasztását.

spenót



Hozzávalók:

  • 80 dkg spenót
  • 40 dkg sovány hús darálva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • kevés őrölt bors és szegfűbors
  • csipetnyi fahéj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés:

A megmosott spenótot szárastól főzzük néhány percig. Vigyázzunk, hogy friss zöld színét ne veszítse el. Szűrjük le. A felforrósított olívaolajon pirítsuk meg a darált húst, adjuk hozzá a fűszereket, a zúzott fokhagymát, végül a spenótleveleket. Egy-két percig forraljuk össze, majd citromlével meglocsolva tálaljuk. Rizzsel kínáljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!