mandula
#Receptek

Mandulás spenótleves csontritkulásosoknak

2019.05.22.
1 perces olvasási idő

Csontritkulásos vagy vashiányos vendégeid érkeznek és figyelembe szeretnéd venni különleges igényeiket? Kedveskedj nekik az alábbi receptünk alapján elkészíthető mandulás spenótlevessel, garantált a siker.

Hozzávalók:leves

  • 50 dkg friss, leveles spenót
  • 1 fej hagyma
  • 6 dl csontlé (vagy leveskockából készített lé)
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 4-4 dkg tisztított mandula és margarin
  • 4-5 evőkanál ecet
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt fehér bors
  • kevés szerecsendió-reszelék
  • néhány petrezselyemlevél

Elkészítés:

A megmosott spenótot, a megtisztított hagymát és fokhagymát durvára összevágom. A margarinra rászórom a lisztet, egy-két percig pirítom, majd hozzáadjuk a spenótot és a hagymát. Befedve párolom néhány percig. Ezután pürévé töröm, ráöntöm a csontlevet, és jól összekeverem.
A levest folyamatosan kevergetve felforralom, hozzáöntöm a tejszínt, és habverővel belekeverem a reszelt sajtot. Ezután már nem forralom, csak melegen tartom. Lábosban másfél liter vizet forralok. Beleöntöm az ecetet, majd a tojásokat külön-külön felütve, egymás után óvatosan beleeresztem a forrásban lévő lébe. Nem keverem, nehogy a tojások szétmenjenek. Az újraforrástól számított négy perc múlva a tojásokat tányérokra rakom. A mandulát kis serpenyőben szárazon kevergetve megpirítom. A levest megsózom, és csipetnyi borssal, szerecsendióval fűszerezem. 4 tányéron elosztom, beleteszek egy-egy tojást, és petrezselyemlevéllel feldíszítve, a megpirított maggal meghintem.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!