/ RECEPTEK / Spenótos canelloni
  2013-09-04

Spenótos canelloni

A canelloni tipikus olasz étel, dobd fel egy kis spenóttal és bűvölj el vele mindenkit! Bátran kínáld vashiányos barátaidnak is.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 3-4 cannelloni cső/fő
  • 1 kg spenót
  • 50 dkg ricotta
  • 2 tojássárgája
  • 1 nagy vagy 2 kis doboz paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag pármai jellegű sonka
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csomag füstölt scarmorza
  • bors
  • szerencsendió
  • olívaolaj

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, laskára vágjuk, és egy kanál olívaolajon 3-4 perc alatt megpároljuk. A spenótot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a ricottát, a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és apróra vágott vagy átnyomott 1 gerezd fokhagymával ízesítjük. A sonkát apró kockákra vágjuk, és azt is hozzákeverjük.
Egy serpenyőben felmelegítünk egy kanál olívaolajat, megfuttatjuk rajta a másik gerezd apróra vágott fokhagymát, felönjük a paradicsompürével és vízzel (a paradicsompüré mennyiségének kétszeresével). Borsozzuk, sózzuk, és 1-2 percig forraljuk.
Elkezdjük betölteni a cannellonikat úgy, hogy az alját befogjuk a kezünkkel, és kiskanállal vagy villával belekanalazzuk, nyomkodjuk a tölteléket. Egy jénai tálat kiolajozunk, a cannellonikat a tálba egymás mellé fektetjük. Ha maradt volna még töltelék, rákenjük a csövekre, és ráöntjük a paradicsommártást is. 180 fokos sütőben 40-45 percet sütjük. Lereszeljük a scarmorzát, megszórjuk vele a tésztát, és még 10-15 percet sütjük. A tányéron meghintjük még reszelt parmezánnal.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

 

Receptek vashiányosoknak