/ RECEPTEK / Túróval töltött zsemle
  2015-07-02

Túróval töltött zsemle

Túróval töltött zsemle... Furcsán hangzik, nem igaz? Próbáld ki, hogy megtapasztalhasd: ennek ellenére isteni finom. Gyorsan és könnyen elkészíthető, finom desszert.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • félzsíros tehéntúró 100 g
  • Porcukor 20 g
  • Zsemle 2 db
  • Tojás 2 db
  • Vaníliás cukor, reszelt citromhéj ízlés szerint
  • tej

Elkészítés:

A zsemle kalapját levágjuk. Belsejét kikaparjuk, majd meglocsoljuk egy-egy evőkanál vaníliás tejjel. A félzsíros tehéntúrót villával szétnyomkodjuk, összekeverjük a porcukorral, valamint a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a tejjel megáztatott zsemlék belsejét. Végül lazán hozzákeverjük a tojásfehérjék felvert habját.
Az édes tölteléket halmozzuk a zsemlékbe, majd egy mély hőálló tálba vagy tepsibe téve kalapjával letakarjuk.
Ha szükséges még meglocsoljuk egy kevés tejjel, és addig sütjük, amíg enyhén megpirul.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

Receptek chronosoknak