/ RECEPTEK / Hideg egreskrémleves kiwi...
  2013-08-08

Hideg egreskrémleves kiwivel

Egres: kevéssé ismert, méltatlanul mellőzött ez a soknevű, igénytelen, de rendkívül értékes kis gyümölcsünk. Készítsünk belőle levest, bolondítsuk meg kiwivel. Alábbi receptünket ajánljuk chronosok figyelmébe.

- hirdetések -



Hozzávalók:

  • Egres 500 g
  • Kiwi 200 g=2 db
  • főzős vanília ízű pudingpor 2 evőkanál
  • Só, citromhéj, vaniliarúd ízlés szerint

Dúsításhoz:

  • Vaníliás vagy trópusi NUTRIDINK 100-200 ml (100 ml=150 Kcal)

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott egrest vízzel, citromhéjjal, kevés sóval és a vaníliarúddal addig főzzük, míg a szemek szét nem esnek. A kiwit a főzés utolsó perceiben tesszük az egreshez.
A megfőtt gyümölcsöket összeturmixoljuk és átszűrjük.
Dr. Oetker vaníliás pudingporral sűrítjük, majd készre forraljuk. Ha már langyosra hűlt, belekeverjük a NUTRIDINKET. Citromkarikával díszítjük.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

 

 

Receptek chronosoknak