/ RECEPTEK / Palócleves lisztérzékenye...
  2013-08-05

Palócleves lisztérzékenyeknek

A magyarok egyik hagyományos étele a palócleves, készítsd el te is otthon. A magyarok specialitásával kínáld lisztérzékeny barátaidat is.

__hirdetés__

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús
  • 25 dkg zöldbab
  • 25 dkg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • petrezselyem
  • őrölt kömény
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl


Elkészítés:

Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük benne, majd kevés vizet hozzáöntve megpároljuk a hagymát.
Utána hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst, sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel fűszerezzük. Ha a hús kicsit megfehéredett, egy jó ujjnyi vizet öntünk alá, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. (Ha a víz elfő, pótolni kell.)
Felöntjük 1,5 liter vízzel, beletesszük a kicsire kockázott burgonyát és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A rizslisztből a tejföllel habarást készítünk, s ha már minden puha, besűrítjük a levest.
Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

 

Receptek lisztérzékenyeknek