/ RECEPTEK / Alföldi hússalátával tölt...
  2013-09-26

Alföldi hússalátával töltött paradicsom

Szeretnél valami egyedit, különlegeset enni, ami nem terheli a gyomrod? Az alábbi ételt könnyű elkészíteni és ha szereted a paradicsomot, akkor akár a kedvenceddé is válhat, az sem jelent problémát, ha lisztérzékeny vagy.

- hirdetések -


Hozzávalók:

  • 8 paradicsom
  • 1 fejes saláta
  • 40 dkg alföldi hússaláta
  • 5 dkg gluténmentes majonéz
  • 1 evőkanál gluténmentes mustár
  • fél pohár gluténmentes tejföl
  • cukor
  • őrölt bors
  • fél evőkanálnyi citromlé
  • 25 dkg szójamentes párizsi (gluténmentes)
  • 1 főtt burgonya
  • 1 alma
  • 5 dkg csemegeuborka
    A díszítéshez: főtt zöldségek, sárgarépa, kukorica, főtt bab, zöldborsó



     

Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, a szárral ellentétes részén egy vékony szeletet levágunk, a belsejét karalábévájóval kikaparjuk. Sózzuk és őrölt borssal megszórjuk. Tálalásig félretesszük. Ezután elkészítjük az alföldi hússalátát. A felvágottat, a főtt burgonyát, az almát, a csemegeuborkát metéltre vágjuk. A majonézt tejföllel és a mustárral simára keverjük. Ízesítjük sóval, cukorral, citromlével. Hozzákeverjük a metéltre vágott nyersanyagokat, és lazán összekeverjük. Az így elkészült alföldi hússalátánkat kávéskanállal a paradicsomokba töltjük. A kalapjukat a tetejükre helyezzük. Zöldsalátával, vajjal, töltött olajbogyóval díszítjük. Jól behűtve tálaljuk. Főtt zöldségekkel díszítjük.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

 

Receptek lisztérzékenyeknek