/ RECEPTEK / Keksztorta (sütés nélkül)
  2010-06-17

Keksztorta (sütés nélkül)

Könnyű, finom, és ripsz-ropsz megvan. Kell ettől több pozitív tulajdonság egy desszerthez, amit még cukorbetegek is fogyaszthatnak?

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 1 VEPY Linia rizsmedál vagy Barbara édes tallér
  • gluténmentes vaníliás cukor
  • 1-1,5 nagy doboz tejföl
  • gyümölcs
  • porcukor

Hozzávalók a zseléhez:

  • 1 kis csomag gluténmentes zselatinpor
  • 2,5 dl higított szörp/befőttlé

Hogyan készítsük el?

Kikeverjük a krémet: a tejfölt porcukorral és cukorral ízesítjük. Ha édes a keksz, nem kell annyi cukor.

Egy kis kerek formát folpackkal kibélelünk, az aljára egy sor kekszet/tallért teszünk szorosan.
Erre egy kisujjnyi réteg tejfölös krém kerül, majd folytatjuk a rétegezést, amíg a forma megtelik. Legfölülre kekszréteg kerüljön.

A tetejét kirakjuk gyümölccsel, majd elkészítjük a zselatint, és hűlés után rátesszük. Egy éjszakát lefedve pihentetjük a hűtőben. Ezalatt a kemény kekszféle magába szívja a krémet, és masszív, gusztusosan tálalható tortává áll össze az egész.

Nehézség: könnyű

 

Édességek

Jó étvágyat kívánunk!