/ RECEPTEK / Pizza tepsiben sütve lisz...
  2009-02-21

Pizza tepsiben sütve lisztérzékenyeknek

Örök kedvenc a pizza. Mindenki ismeri, mindenki szereti. Manapság már pár perc alatt könnyedén elkészíthető minimális erőráfordítással is. Íme egy különleges recept azoknak, akik lisztérzékenyek, de mégsem szeretnének kimaradni a kulináris élvezetekből. Ajánljuk laktóz és tojásérzékenyeknek is!

- hirdetések -

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 200 g gluténmentes liszt
  • 50 g gluténmentes kenyérpor
  • 1 csipet bazsalikom
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 15 g élesztő
  • kb. 250 ml langyos víz

Elkészítés:

Az összetevőket mixerrel jól összekeverjük, és kiolajozott tepsibe öntjük. A tészta a kenyértésztánál valamivel hígabb legyen! Vizes kanállal elsimítjuk a tetejét, és letakarva fél órát kelesztjük. Villával megszurkáljuk, berakjuk az előmelegített sütőbe, és feltekerjük a hőfokot.

Miután megfelelően elősütöttük, megkenjük a paradicsompürével elkevert ketchuppal, s mindenféle finomsággal megszórjuk. Beborítjuk reszelt sajttal és paradicsomkarikákkal, s készre sütjük. Az utolsó 5 percre tegyük a sütő aljába, hogy alul is ropogósra süljön.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Receptek lisztérzékenyeknek