Zöldövezet, kirándulás

#Zöldövezet #kirándulás

24 db cikk a témában

Szórakozz olcsón, kreatívan!
#pénz
2023.11.03.

Szórakozz olcsón, kreatívan!

Unod már, hogy egyre több dolgot kell saját pénzből fizetned? Egyre nehezebb időszakos munkát találnod? Igen, a világ egyre drágább lesz, viszont szórakozni is kéne valahogy!

Tisztán és egészségesen a fesztiválokon
#fesztivál
2023.06.30.

Tisztán és egészségesen a fesztiválokon

Ha megkérdeznénk a fiatalokat, hogy mi a 3 legjobb dolog a nyáron, biztos, hogy nagy többségüknél a fesztivál benne lenne a toplistában. De a fesztivál nem csak szórakozás, gyakorlatilag egy kisebbfajta túlélőtábor.

Gazdaságos utazás kalandoroknak
#utazás
2023.05.30.

Gazdaságos utazás kalandoroknak

Tanuld meg, hogyan lehet könnyebben utazni mindkét értelemben: könnyebb poggyásszal és megmaradó zsebpénzzel. Olvasd el a gazdaságos utazás hét aranyszabályát.

Csomagolni balesetveszélyes
#baleset
2022.07.13.

Csomagolni balesetveszélyes

Egy évben több mint 53 ezer ember látogatja meg orvosát, mert a csomagolás közben valamilyen balesetet szenved. Mielőtt elindulnál síelni, vagy nyaralni, vagy csak egy hétvégi kiruccanásra, ismerd meg, mi lehet a veszély forrása.

#strand
2021.07.21.

Biztonsági ötletek strandoláshoz

Minden nyáron ezrekre vigyáznak a strandokon, tengerpartokon a vízimentők. Hogy a víz mellett is biztonságban legyél, érdemes tájékozódnod a rád leselkedő veszélyekről. Az alábbi egyszerű tippek követésével elkerülheted őket.

#légi felvétel
2021.04.06.

A National Geographic Magyarországról forgatott

A National Geographic Európa a magasból című sorozatában bemutatja Magyarországot, mégpedig felülről! Lenyűgöző légi felvételeket láthatunk többek között a Hortobágyról, a budapesti háztetőkről, a Szigligeti várról, a Balatonról, a Bokodi-tóról és Szentkirályszabadjáról is. A Magyarországról készült epizódot levetítik harminc országban!

#tűzveszély
2020.06.25.

Itt a hőség: veszélyben az erdők

Sokan nem is sejtik, hogy kánikula idején az éghető vékony biomassza akár egy óra alatt képes kiszáradni. Az extrém meleg miatt az erdők is fokozott veszélyben vannak. Ez pedig fokozott óvatosságot követel azoktól is, akik a szabadban szeretnének tüzet gyújtani.

#tenger
2020.06.21.

A tenger veszélyei

Erős hullámzás, sodrás, dagály, hirtelen változó vízmélység: mind jelentős veszélyt hordoznak magukban a tengeri fürdőzés során. A cikkünkben olvasható tanácsok betartásával elkerülheted a baleseteket!

#fesztivál
2017.08.09.

Mit pakolj be magaddal egy fesztiválra?

Légy felkészült egy fesztiválozós hétvégére, és csak olyan dolgokat vigyél magaddal, amikért nem akadnál ki, ha elvesztenéd, hiszen egy sátrat semmiképpen sem lehet biztonságossá tenni. Itt a mi listánk, reméljük hasznos lesz.

10 dolog, amit megtehetsz a környezetedért
#környezetvédelem
2015.04.07.

10 dolog, amit megtehetsz a környezetedért

A környezetvédelem nem csak a felnőttek dolga! A Földet és a környezetedet, ugyanis valószínűleg te tovább fogod használni, mint a szüleid! Most 10 egyszerű és olcsó praktikát mutatunk be, amellyel te is tehetsz a környezeted védelme érdekében!

#utazás
2014.06.21.

A gazdaságos utazás hét szabálya

Nem baj, ha elkezdesz hinni a népszerű környezetvédelmi jelmondatban: Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! Ha a bolygónk megmentéséről van szó, akkor ez a mondás ugyanolyan igaz, mint amilyen egyszerű is.

#víz
2013.07.12.

Jó a tavak és folyók vízminősége

Az Országos Környezetegészségügyi Intézethez eljuttatott adatok szerint a hazai felszíni vizek szinte kivétel nélkül „megfelelő” minősítést kaptak azokon a helyeken, ahol kijelölt fürdőhely található. A rendkívüli dunai árhullám levonulása után folyamatosan nyitják meg azokat a strandokat is, ahol korábban az árvíz miatt tilos volt fürdőzni.

#expedíció
2013.06.26.

Expedíció Ázsiában: túl az ötezredik kilométeren

Közel másfél hónap után már Közép-Ázsia előszobájában, a Kaukázusban várja a Hídvégi-Üstös Pál sportoló által vezetett csapat, hogy beléphessen Iránba, ám a csapat most kényszerpihenőt tart, ugyanis megsérült az expedíció vezetője. A május 11. óta úton lévő felfedezők már több mint 5000 kilométert tettek meg, biológus és turkológus kollégák segítségével Vámbéry Ármin nyomában járva tárták fel, ismerték meg a vidéket, Rodostóban pedig testvériskolát is szereztek a zuglói Herman Ottó Általános Iskolának.