Testi problémák, cipő

#Testi problémák #cipő

15 db cikk a témában

Mi az a lúdtalp?
#lúdtalp
2024.04.14.

Mi az a lúdtalp?

Gyakran találkozunk a kamaszoknál lúdtalppal. A gyermekek lábboltozata a járás során fejlődik és veszi fel a végleges alakját. Az ép lábboltozat íves, a lúdtalp pedig ennek a kóros eltérése.

Nyári cipőkalauz - Hogyan válassz megfelelő lábbelit?
#nyári cipő
2022.06.02.

Nyári cipőkalauz - Hogyan válassz megfelelő lábbelit?

Az egész testedre hatással van, hogy milyen cipőt viselsz. Sokan nem gondolják, hogy nemcsak boka-, térd, vagy éppen hátfájdalmakat okozhat a magas sarkú viselése, hanem akár fejfájáshoz is vezethet. Nyáron pedig különösen fontos, hogy milyen cipőt választunk.

#gomba
2021.10.19.

Házi praktikák lábszag ellen

Tartasz attól, hogy lábszagod van? Félsz levenni a cipődet mások előtt a kellemetlenségek miatt? Próbáld ki házi praktikáinkat!

#cipő
2020.03.22.

A legkárosabb cipők

Magas sarkú, félcipő, strandpapucs: a legdivatosabb lábbelik veszélyesek is lehetnek az egészségedre!

#lábizzadás
2016.07.19.

Miért izzad a lábad?

A talpaid minden egyes négyzetcentiméterén 600 izzadságmirigy található, ez talpanként 250 000 (több mint a tested bármely részén), és naponta körülbelül 500 ml izzadságot termelnek. Tudnod kell, hogy a tested azért izzad, hogy szabályozza a testhőmérsékleted. A láb túlzott mértékű izzadását orvosi nyelven hyperhidrosisnak nevezzük.

#cipő
2014.04.30.

Apró dolgok, melyek károsak az egészségünkre (2. rész)

Mindannyian csinálunk rendszeresen olyan apró, egészségünkre káros dolgot, amelyek hosszú távon igenis károsak lehetnek. Mindezek csak azért, mert nem vagyunk tisztában azzal, hogy valamit rosszul csinálunk. Most pedig jöjjenek az általunk elkövetett leggyakoribb egészségünkkel kapcsolatos hibák.

#fogselyem
2014.04.29.

Idő- vagy egészségkímélés?

Mindannyiunknak vannak olyan időspóroló szokásai, melyeknek valójában az egészségünk látja kárát, ezért bemutatunk néhány egyszerű fogást, melyekkel a legzsúfoltabb időbeosztás mellett is megőrizheted a jó közérzetedet.

#cipő
2014.01.13.

A legrosszabb lábbelik

A lábunk a testünk egyik legstrapabíróbb területe. Hiszen gondoljunk csak bele, ez tartja az egész súlyunkat! Fontos a megfelelő ápolása és a megfelelő cipő hordása, mert ellenkező esetben könnyen baj történhet.

#magas sarkú
2013.06.04.

Miért ne vizsgázz magas sarkúban?

Semmi nem mutat olyan jól a női lábon, mint egy pár dögös magas sarkú cipő. Azonban az orvosok figyelmeztetnek, hogy nem csak a hátat, de az agyat is károsítja!

#divat
2012.03.12.

Divat vs. egyéniség?

Vége a télnek! Legalábbis a nagyját letudtuk. Tavasszal nem csak a természet színesedik, hanem a ruhák is vidámabbak, merészebbek. Az elképesztő minták és a pasztellszínek idén kifejezetten divatosnak számítanak. Neked mi áll jól?

#terhes
2011.03.30.

Meglepő tények a terhességről 2.

Amikor először mész az orvoshoz, valószínűleg meg fogsz rémülni, hisz egy csomó papírt ad majd neked, mely trimeszterekre lebontva tartalmaz információkat és teszteket. Mindezen információk mellett is azonban a terhesség könnyen válhat egy „túl hamar lettem felnőtt”-szindrómává. Ezt megelőzve próbálunk most segíteni kétrészes cikkünkben.

#magas sarkú
2010.12.08.

A magassarkú cipő átka

Átlagosan naponta 8-10 ezer lépést teszel meg , s minden egyes lépésnél a testsúlyod 1-1,5-szerese nehezedik a talpadra, míg futásnál ez a testsúlyod 3-4-szerese. Képzeld el, ha egy átlagos nap során ilyen terhelésnek van kitéve, milyen lehet annak a hatása, mikor az egész testsúlyod a lábujjaidra nehezedik, ahelyett, hogy az egyenletesen szétoszlana az egész talpadon!

#magassarkú cipő
2010.08.31.

Magassarkú cipő és futás: A Jó, a Rossz és a Csúf

Szeretek magassarkút hordani munkába és szórakozáskor is. Azonban kellemetlen fájdalmat tapasztaltam az elmúlt időben a lábfejemnél és a lábaimnál, és azon gondolkoztam, hogy ez lehet-e az öltözködésem miatt. Mit gondolnak? Éva

#cipő
2010.07.26.

Alakformáló cipő - Mi az igazság?

Valóban formálják az alakot? Az egészségügyi és fitness szakértők felnagyítják a jelentőségét? Egy pár cipő segíthet abban, hogy több kalóriát égess, formáld a fenekedet, megszüntesd a narancsbőrös combodat, és csökkentsd az ízületi fájdalmakat?