Suli, munka, munka

#Suli, munka #munka

55 db cikk a témában

#honvágy
2014.10.14.

7 részmunkaidős állás egyetemistáknak

Egyetemistáknak való részmunkaidős állást keresel? Ha igen, akkor tudnod kell, hogy számos remek lehetőség áll előtted. Sok munka ezek közül működhet az egyetemi időbeosztásoddal együtt is. Néhányat pedig még a campus területén is megtalálhatsz.

#tanulási zavar
2013.10.09.

Tévhitek a tanulási nehézségekkel kapcsolatban

Az autisták korlátozott képességekkel rendelkeznek? A figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban szenvedő diákoknak tanulási nehézségeik vannak? Aki egyszer speciális oktatásban vesz részt, abban is marad? A sajátos nevelési szükségletű gyerekek által tanult tananyag sokkal egyszerűbb? Most kiderül!

#diákmunka
2013.08.02.

Diákmunkát keres Vanda

A cím akár egy álláskereső hirdetés szövege is lehetne, de nem az. Igaz, Vanda még nem találta meg a megfelelő állást, egy hónapra tervezi, hogy diákmunkát vállal, aztán szeptemberben ismét iskolába megy.

#érettségi
2013.07.18.

Érettségihez szükséges közösségi szolgálat: akár a nyári szünetben is

Az érettségi megszerzéséhez nélkülözhetetlen, 50 órás közösségi szolgálat a nyári szünetben is elvégezhető, ha éppen most van rá időd és nem vállalsz diákmunkát. Naponta összesen 3 óra számolható el közösségi tevékenységként. Az érdeklődésednek megfelelően különféle tevékenységek közül választhatsz. Mi két szolgálatnál jártunk.

#önkéntes
2012.11.28.

Önkéntes munka külföldön: mire számíts?

A legtöbbek fejében az önkénteskedés szó hallatán néhány olyan ember képe jelenik meg a lelki szemei előtt, akik szemetet szednek az utcán vagy idős néniknek segítenek. Ám az önkénteskedés ennél sokkal több, rengeteg fajtája létezik. A lényeg ugyanaz: semmilyen fizetést nem kapsz. Legalábbis a legtöbben ezt gondolják.

#felvételi
2012.07.24.

Felvettek? Tudj meg minden információt!

Fontos dátum a mostani a felvételizőknek: nyilvánossá váltak a szeptemberben induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárai. Most kiderül, sikerült-e bejutnod a kiválasztott egyetem vagy főiskola képzésére.

#gyermekmunka
2012.06.12.

Küzdelem a gyermekmunka ellen

Bányák, rizsföldek, sötét varróüzemek, vegyszer-gyárak. Helyek a világon, ahol gyermekek milliói végeznek olyan munkát, ami veszélyezteti egészségüket, tanulási lehetőségeiket, alapvető jogaikat.

#tanulás
2012.04.25.

Tanulás mellett munka

A felsőoktatásban a hallgatók 43 százaléka vállal tanulmányai mellett munkát, ezen belül az esti, levelező vagy távoktatásos munkarendben tanulók jóval több mint nyolcvan százaléka dolgozik, míg a nappali tagozatosok egynegyede vállal munkát - derül ki a diplomás pályakövető rendszer kutatásából.

#diák
2012.04.18.

Állástalan fiatalok: keressük a kiutat!

Diákból álláskereső. Sok fiatal néz szembe ezzel a problémával. Átlagosan 4-5 hónap alatt találnak munkát az álláskeresők, de mit tehetünk akkor, ha ezután sem alkalmaznak minket? Megpróbálunk segíteni.

#egyetem
2012.02.02.

Egy hétre bárki egyetemista lehet

Egy hétig kortól, végzettségtől, tanulmányi eredményektől függetlenül bárki egyetemistának érezheti magát a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán. Február 6-tól öt tanítási napon 71 kurzus óráiba hallgathatnak bele az érdeklődők - tájékoztatta Medgyesi Konstantin egyetemi oktató az MTI-t.

#diploma
2012.01.26.

Sokat ér a magyar diploma, de a munkahelyeken több gyakorlati tudás kell

A fiatal felnőttek fele szerint az életben való boldoguláshoz nagymértékben hozzájárul a diploma, s további háromtizedük is közepes jelentőséget tulajdonít a felsőfokú végzettségnek - derül ki az Ipsos F and F témában végzett felméréséből, amelynek összegzését szerdán juttatták el az MTI-hez. A fiatalok által felállított rangsor első helyén az ELTE áll, amelyet a Corvinus, illetve a Műegyetem követ.

#miniszter
2012.01.04.

Miniszterek diploma nélkül: elég egy érettségi a karrierhez?

Nem jellemző, de azért máshol is előfordul, hogy a kormányfő olyan politikust nevez ki miniszternek, aki soha nem járt egyetemre vagy főiskolára. Míg az Egyesült Államokban minden tárcavezetőnek van diplomája, Nagy-Britanniában már akad olyan politikus, aki csupán érettségit szerzett.

#Thomas Suarez
2011.11.21.

12 évesen iPad szoftvert fejleszt

Mindössze 12 éves az a szoftverfejlesztő, aki elképesztő beszédével és iPad-re (iOS) szánt alkalmazásaival kápráztatta el a számítástechnikai szakembereket.

#health 2.0
2011.11.10.

Magyar volt a legfiatalabb résztvevő a berlini Health 2.0 konferencián

Második alkalommal rendezték meg november elején az európai szintű Health 2.0 elnevezésű egészségügyi szakmai konferenciát. A kétnapos eseményen Berlinben a legújabb és legjobb egészségügyi online technikákat és e téren szerzett tapasztalataikat osztották meg az európai országok képviselői egymással.