Betegségek, fogfájás

#Betegségek #fogfájás

20 db cikk a témában

Fogkefe: cseréld rendszeresen!
#fogápolás
2024.04.21.

Fogkefe: cseréld rendszeresen!

A fogkeféd koszosabb lehet, mint gondolnád, ezért nem árt tudni, mikor kell lecserélned azt! Egy átlagos ember fogkeféjén rengeteg baktérium megtelepszik - akár 100 millió is, beleértve az E. coli-t, amely hasmenést okozhat.

A fogszuvasodás megelőzése és kezelése
#fogszuvasodás
2024.03.16.

A fogszuvasodás megelőzése és kezelése

A fogszuvasodás a fogaknak a szájüreggel érintkező felszínén kezdődő, a felszín felől mélyre haladó folyamat, amelynek lényege a kemény fogállomány végleges roncsolódása. Hogyan előzheted meg?

Nem csak a lyukas fog fájhat
#fog
2023.12.26.

Nem csak a lyukas fog fájhat

Szerencsés az a felnőtt, akinek még sosem fájt a foga, de erre a magyaroknak nincs túl sok esélye, hiszen egy megdöbbentő statisztika szerint évente átlagosan egy fogkefét és két tubus fogkrémet használunk el! Így nem csoda, ha előbb-utóbb elromlik és fájni kezd a fog.

Milyen a jó fogkefe?
#szájápolás
2023.09.22.

Milyen a jó fogkefe?

Manapság, mikor annyira fontos, hogy ápoltak, divatosak legyünk, hajlamosak vagyunk a tisztálkodásunkat gépiesen és gyorsan elvégezni. Pedig érdemes néha megállni és utánajárni, hogy mennyi új dolog és irányzat jelenik meg. Így van ez a fogkefék és a szájápolás többi eszközének esetében is.

Ínybetegségek kamaszkorban
#ínybetegség
2023.08.08.

Ínybetegségek kamaszkorban

Az ínybetegség nemcsak az idősebb korosztályban fordulhat elő, hanem a tiniknél is. Az ínybetegség, más néven parodontális betegség a rossz lehelettől a fájdalomig és a fogak elvesztéséig is terjedhet.

#rossz szájszag
2021.10.04.

Rossz a leheletem, mi az oka?

Lassan már itt az első csók ideje, csak az a problémám,hogy rossz a szájszagom és ezzel nem szeretném elrontani az egészet. Fogat minden egyes nap mosok, de úgy látszik, egy belső probléma okozza nálam a gondot. Mit csináljak? - Válogatás a Szakértő válaszol rovat kérdéseiből.

#fejfájás
2021.01.22.

Fáj a fejed, fáradt vagy? Irány a fogorvos!

Fáradtságot, levertséget, fej- és nyakfájást, zsibbadást, fülzúgást is okozhat az éjszakai fogcsikorgatás, sőt, akár migrénes rohamot is. Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos szerint a kezelést nem érdemes halogatni, hiszen a következmények súlyosak lehetnek.

#fej
2015.10.02.

Mikor kell aggódni a fejfájás miatt?

A fejfájás az egyik legáltalánosabb egészségügyi problémává vált manapság. Több millióan szenvednek krónikus fejfájástól vagy migréntől világszerte. Az emberek nagy része rendszeresen küzd különböző típusaival, közülük 70 százalék nő.

#fog
2015.03.19.

Mi okozhatja a fogak érzékenységét?

Voltál már úgy, hogy ha hideget, meleget, édeset vagy savanyút ittál, illetve ettél, akkor éles fájdalom nyilallt a fogadba? Ha fogat mosol, akkor is érzed ezt a fájdalmat?

#fogápolás
2015.02.18.

Egészséges fogak és a fogszabályzó

Biztosan kisebb sokként ér, ha kiderül, hogy fogszabályzót kell viselned, és ez önmagában is egy sor kérdést vet fel. Mi ismerünk néhány érvet, amely segít, hogy elfogadd az új helyzetet.

#fog
2015.01.30.

A fogak ápolása a gyönyörű mosolyért

Téged is a frász kerülget, amikor fogorvoshoz kell menned? A legjobb megoldás, ha gondos ápolással teszel azért, hogy az ellenőrző fél-egy évenkénti vizsgálat mellett ne kelljen többször látogatást tenned a rendelőben.

#fog
2014.12.15.

Miért alakul ki plakk a fogakon?

A fogászati plakk a fogak felszínén kialakuló lepedék, amely azonban akár az íny alatt is megtelepedhet. Dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Fogászat fogorvosa szerint az eltávolítatlan plakk következményeiről és a hajlamosító tényezőkről beszélt.

#bölcsességfog
2014.12.07.

A bölcsességfog eltávolítása

Csak úgy, mint a mandulák, a bölcsességfogak is ritkábban kerülnek eltávolításra, mint régen. Manapság az orvosok már csak nyomós indok esetén távolítják el ezeket a fogakat.

#fog
2014.11.01.

Tegyünk meg mindent fogaink épségéért!

A fogakat támasztó és rögzítő szövetek betegségei megfelelő kezelés nélkül a fogak meglazulását, elvesztését okozhatják. Sajnos felismerésükkor általában már idült betegségek, ugyanis a fogak körüli szövet fertőződésekor sajnos még nem jelentkezünk a fogorvosnál.