Betegségek, bőr

#Betegségek #bőr

141 db cikk a témában

#tél
2014.12.29.

Hogyan maradjunk egészségesek télen?

A tél nem az az időszak, amikor a szobában kuksolva kellene várnod a tavaszt. Egy csomó szuper mozgási lehetőség van, mint például a szánkózás, a korcsolyázás, a síelés, a snowboard vagy akár csak egy üdítő séta a szabadban. Felhőtlenül élvezheted a hideg hónapokat, ha a megfogadsz néhány tippet és jó tanácsot!

#akné
2014.12.10.

Gyakran ismételt kérdések a bőrről

A bőr testünk egyik legnagyobb és legösszetettebb szerve. Szabályozza a test hőmérsékletét, és véd a sérülésektől, fertőzésektől, a kiszáradástól.

#ér
2014.12.09.

Hajszálerek? Ismerd meg a 7 fő rizikófaktort!

Esztétikailag zavaróak és a komfortérzeten is rontanak a hajszálerek. Eltüntetésüknek számos lehetősége elérhető, és dr. Sepa György, az Oxygen Medical sebész, érsebész főorvosa szerint erre éppen a tél a legalkalmasabb időszak.

#akné
2014.10.29.

Akné és szervi problémák

Az akné gyökereit minden esetben a hormontermelésben kell keresni. Néha a pattanások egy lappangó hormonális betegség tünetei, ami sokkal komolyabb lehet, mint holmi apró bőrhiba. Ha a kellemetlen pattanásaid a tinédzserkorod után évekkel később is burjánzanak, akkor lehetséges, hogy belső szervi problémát jeleznek.

#psoriasis
2014.10.20.

Mindent a pikkelysömörről

A psoriasis vulgaris, vagyis a pikkelysömör egy olyan gyulladásos bőrbetegség, amely bár nevében az övsömörrel mutat hasonlóságot, közöttük nincs semmilyen kapcsolat.

#heg
2014.10.16.

Bőrsérülések kezelése 7 lépésben

Rengeteg módja van a bőrsérülések kezelésének, nem árt megismerni ezeket. A bőröd a tested legnagyobb szerve, így biztos azt akarod, hogy egészséges maradjon. A horzsolások elkerülhetetlenek, és valószínűleg rengeteget fogsz szerezni az életed során.

Szeborreás keratózis: csúnya, de nem veszélyes bőrprobléma
#bőr
2014.10.11.

Szeborreás keratózis: csúnya, de nem veszélyes bőrprobléma

Jellemzően barnás esetleg szürkés színű, megvastagodott, száraz felszínű bőrképlet az úgynevezett szeborreás keratózis, amely sokakat zavarhat, különösen, ha az arcon vagy más látható testrészen jelenik meg. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyásza arra figyelmeztet, hogy bár nem rosszindulatú az elváltozás, de rendszeres kontrollt igényel.

#bőr
2014.10.02.

Bőrbiopszia fajtái, menete

A biopszia során az orvos vagy sebész mintát vesz egy szövetből, sebből vagy daganatból, amely segítségével a szakértők ki tudják deríteni, hogy pontosan mivel is állnak szemben.

#bőr
2014.09.28.

Megvastagodott, sötét bőr: mi okozhatja?

Ruby most 17 éves. 9 éves korában vette észre először, hogy a nyakán és karján lévő bőr piszkosnak, foltosnak nézett ki. Nem számított, hogy mennyit súrolta a foltokat, azok csak nem akartak eltűnni. Amikor orvoshoz fordult, az diagnosztizálta nála az acanthosisnigricans bőrbetegséget. Ezen betegség esetén a bőr megvastagodik, illetve bizonyos területein be is barnul.

#kullancs
2014.09.02.

A kullancscsípés húsallergiát okozhat?

Az Egyesült Államokban egyre terjed a Lone Star névre keresztelt kullancsfaj, melynek csípése után jobb kerülni a vörös húsok fogyasztását. Az élősködő által okozott allergiás esetek, már több európai országban is megjelentek.

#parlagfű
2014.08.07.

Pollenallergia: szem- és bőrtüneteket is okozhat

A szénanátha mellett az allergia más tünetek formájában is megmutatkozhat. Pollenszezonban súlyosbodhat az ekcéma, kötőhártya-gyulladás, szemhéj-, és arcduzzanat is jelentkezhet.

#nyár
2014.07.31.

Vigyázz az egészségedre nyáron is!

Tombol a vakáció, a gondtalan kikapcsolódás és szórakozás időszaka. A számodra kevésbé ismert, vagy ismeretlen környezetben azonban sok kellemetlen meglepetésnek, veszélynek vagy kitéve...

#medence
2014.07.10.

Veszélyek a medencében

Bőrgomba, hüvelygomba, kötőhártya-gyulladás, a külső hallójárat gyulladása, vagy vírusos szemölcsfertőzés lehet a strandolás, fürdőzés eredménye. Éppen ezért érdemes kicsit odafigyeljünk testünk egészségére, ha vízközelben vagyunk.