Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Mi folyik a jelenlegi osztályomban? Iskola, a 7. osztály közösségi rangsorának legalján álló lány szeméből. Ezt még 2-3 éve írtam, le is akarnám törölni, csak nem megy, mert a rendszer már rég buggos.

Catnika Redcat 2015.11.16. - 18:42 50477 látogatás 45 bejegyzés

Hiányzások töriről D:

2016-09-21 19:59:42
MIÉÉÉÉÉÉÉRRRRTTT?!!!??!!?!?!?!??!?
A LEGFONTOSABB DOLGOKAT VESSZÜK IDÉN TÖRIBŐL, AZOKAT AMIKRE 4 ÉVET KELLETT VÁRNOM ÉS MÉG A HETALÁBAN IS BENNE VANNAK UTALÁSKÉNT!!! ÉS MIT TÖRTÉNIK? LEMARADOK RÓLA, MERT EGYSZER BELÁZASODOK, VALAMIKOR MEG FOGORVOSHOZ KELL MENNEM! TELJESEN KIVAGYOK ETTŐL!!!! ÉS ANNYI MINDENT MOND MÉG EL A TANÁR AZ ÓRÁKON ÉRDEKESSÉGKÉNT, AMITŐL KÖNNYEBBEN MEG LEHET JEGYEZNI A TANANYAGOT!!! KEDVENC TÁRGYAM ÉS MINDIG LEMARADOK RÓLA! EZ EGY ÁTOK, KOMOLYAN MONDOM!!!
Bezzeg kémiáról meg fizikáról sosem maradok le mi? Blah!
A földrajzról meg ne is beszélünk. Szeretném, ha a tanárunk nem lenne egy fura és őrült ember, aki folyamatosan a földtörténettel cseszeget minket, a földrajz tankönyv meg valami hihetetlen! Ahogy kinyitod a pofádba merednek a karikatúrák, amik alá az az utasítás van írva, hogy elemezd őket. Na, ki nyolcadikos még? Aki igen, az mindenképpen keresse meg! A tankönyv címei is hihetetlenek.
Amúgy mindjárt elbőgöm magam a töri miatt. A 2. VH-t vesszük és a feléről lemaradok. Kedvenc tárgyam, amióta az iskola legszuperebb tanára tanítja. Hogy fogok így dogát írni, ha nem vagyok ott órán, ezért nem jegyzem meg könnyen a tananyagot?! Holnap meg kiderülne hogy a tanár hiányzik...
Hozzászólások száma: (3)

ISKOLA!!!!

2016-09-01 13:45:44
Oké, nem gondoltam volna, hogy túlélem ezt a mai napot. Éjjel alig tudtam aludni pár órát! Oké. Minden rendben van.
Először a terem közepére akartam ülni, de Tamás és Vince elüldözött onnan. Vincének nagyon mutál most a hangja. Rá se ismerek. Aztán megjött Lia is aki azonnal a többi lánnyal kezdett el csevegni, szóval én ott bámészkodtam, majd megláttam az ajtó melletti padsor legelején Matyit és mellé ültem. Lia meg ülhetett az ablak melletti utolsó előtti padsorba Szilárd mellé, akinek már nem kék a haja, mint 7. év végén.
Igazából semmi nem változott. Szerencsére Tamás nem ül a közelemben ezért nem is tud cikizni és Matyival meg a haverjaival meg van a magunk társasága. Az igazgató az év eleji beszédében kijelentette, hogy tilos telefonozni az iskola területén, ezért halálra untuk magunkat az órákon, míg ki nem találtam, hogy egy papírra rajzolok egy társasjáték pályát kör kimaradással, előre- meg visszalépésekkel. Matyi talált a táskájában egy lego figurát, azt szétszedtünk és pont tudtunk 4-en játszani. Volt egy "dobókockánk is" ami Matyi egyik ceruzája volt, aminek az oldalaira számokat írt. Aztán Sanyi is csinált egy szívatós pályát a lap másik oldalára és alig tudtunk beérni a célba XD.
Liával csak az igazgató évnyitó beszédénél beszélgettem, mert az aulában egymás mellé ültünk. Amúgy menő az új telefonja.
Az órarendnek csak a pénteki részét diktálta le az ofő és érdekes volt az osztály reakciója:
Zsuzsa néni: 4. óra töri
Osztály: Ez az!
Zsuzsa néni: 5. óra kémia
Osztály: Basszus, ne!!!!

Nem akarok kémiát már holnap! Nem vagyok rá felkészülve! Ráadásul nem is a suli új tanárja fogja nekünk tanítani a magyart, hanem egy gimnáziumot tanító tanárnő, aki elvileg még Jutkánál is idősebb!!!! Az ofő helyettesünk meg a mi angoltanárunk lesz. OMG! Nem tudom, hogy ez jó lesz-e vagy rossz.
Hozzászólások száma: (0)

1 hét múlva suli

2016-08-25 23:41:08
Tudom, tudom, túlreagálom, de basszus, egy hét és már megint vissza kell mennem abba a rohadt kínzókamrába, amiről egy csomó új embernek meséltem a nyáron! Komolyan, minden embernek, akivel táborban vagy rokonoknál találkoztam elmondtam a június 3.-ai esetet, mert egyszerűen ki akartam engedni magamból ezt a borzalmas emléket.

1 terem, 15 ember,
köztük egy aki szenved,
a többi meg nevet.
Nem érdeklik hogy a másik mit érez.

Csak bámultam a falat
És azon gondolkoztam,
Mi lehet a probléma.
Közben meg a többiek folyamatosan fotóztak.

Már magam sem tudom.
Folyton ezen lovagolok
és ezt már nagyon unom.
Akkor most ki is az, aki hazudott?

Június harmadika,
A végső kínzás napja.
Miért rágódom rajta?
Akkor még a rádió is szólt a suliban.

Na, ha már 1 hét és tortúra, akkor nézegettem egy kicsit a suli honlapját. Eddig semmi hír "elvileg-Fekete-vezetéknevű" tanárnőről, sem a többi tanárról, de egy biztos, Baltás visszatér! Oké... inkább 8.-ban is kihagyom az erdei iskola survivalt. Azon a héten (akkor már nem kell a felvételi miatt görcsölni) inkább máshová utaznék. Nagy álmom, hogy ebben a tanévben elmehessek Észak-Európába. Bárcsak, sikerülne!
Mivel 1 hét és iskola, sokat gondolkozok azon, hogy hogyan koptassam le magamról Liát. Egyszerűen nem akar leszállni rólam az a mosolygó halál! Bárcsak egyedül ülhetnék és nem menne az agyamra, de azért azt sem akarnám, hogy a végén a "vodkacsempésző" Melindához üljek. Sajnos új osztálytárs nem fog jönni, de úgy is mindegy, mert az osztálytársaim úgy is azonnal mindent elmondanának rólam, még azokat is, amiknek a fele se igaz.

Legközelebb vagy augusztus 29.-én vagy szeptember elsején jelentkezem!
Hozzászólások száma: (0)

Fura álmok #2 (egyre betegebb)

2016-08-21 21:00:59
1. A JÖVŐ APOKALIPSZISE
Nem tudom mi van velem, de a mai álmom nagyon beteg volt. Szó szerint leszúrtak benne!!! Az álmomban volt egy térkép és a világ háromnegyede a Szovjetunióé volt és össze-vissza voltak a kontinensek. Pl, míg Magyarország ott volt a szokásos helyén, viszont tenger vette körül, addig Európa többi része totál keleten feküdt (kb. Japán és Alaszka helyén). Az én szerepem az volt, hogy egy pajtában bujkáltam a sivatag közepén, mert egy őrült nő le akart szúrni. Megtalált és elkezdtünk verekedni. Nálam is volt egy kés, azzal megvágtam a nő nyakát, de nem történt semmi, csak jobban bevadult. Szerencsére kiszabadultam a karmai közül és elmenekültem, de ugye ez egy álom, szóval futni nem tudtam. A végén feladtam és a nő utolért. "Jól van, szúrd át a szívemet" gondoltam és megtörtént. A nő leszúrt. Tök fura volt, mintha tényleg meghaltam volna. Olyan furcsa érzés szelte át a testem, elsötétült előttem a világ és a földre rogytam. De azután szellem lettem és láttam, hogy engem siratnak és azt mondogatják, hogy hős voltam, mert valami nagy tettet hajtottam végre. Aztán odamentem egy idős hölgyhöz és megmondtam neki, hogy nyugalom, meg fogom őt látogatni. Ijesztő. Mintha a nagyon távoli jövőt álmodtam volna meg: a szárazföld egy óriási sivatag lett, vándoroltak a kontinensek, új határokat rajzoltak, háború mindenfelé. Oké, ez hülyeség!

2. FEKETE TANÁRNŐ
Ezt még a hónap elején álmodtam. Szerencsére sokkal nyugisabb volt, mint az előbbi.
Az osztályteremben voltunk. Iskolakezdés. Ugyanott ültem, mint hetedikben, gondolom, ugyanúgy Lia társaságában. Szokásos első nap a suliban, bejön az életveszélyes ofőnk és rövid tájékoztatót tart az idei iskolaév menetéről. De most nem csak az ofő jött be, hanem 3 másik tanárnő is. Közülük kellett kiválasztanunk, hogy melyikük legyen az új magyartanárunk. Sorjában be is mutatkoztak. Az első egy borzalmasan szigorú tekintetű tanár volt, nagyon öreg, baromi zsíros hajjal és nagy görbe orral. Már elsőre látni lehetett, hogy az egyik legéletveszélyesebb tanártípusba tartozik. A második tanár, egy kerek arcú, barna hajú, kedvesen mosolygó tanár volt. Máris megszerettem. A harmadik tanárra nem is emlékeztem. Aztán az ofő mindenki kezébe nyomott egy kis kártyát, amint a tanárok nevei szerepeltek és mellettük egy üres négyzet, amik közül egyet be kellett ikszelni. Szavazólap. Egyértelműen a második tanárra voksoltam, de sajnos nem ő nyert. Az elsőre csak egy ember szavazott, a másodikra velem együtt nyolcan, viszont a harmadikra már tizennyolcan! Fogalmam sincs milyen természetű a tanárnő csak a hosszú fekete hajára és a vezetéknevére emlékszem: Fekete
Amúgy ha tényleg az új tanárunknak pont ez lesz a vezetékneve ez lesz rá a reakcióm: "AZT A ROHADT MI A FRANC EZ!!??? EMBEREK, MEGÁLMODTAM A JÖVŐT!!!" Ja, kb. ez.
Hozzászólások száma: (0)

Mennyből a pokolba D: (+ rokonnyelvek)

2016-08-19 23:54:29
Egy csodálatos világ, ahol mindenki normálisan bánik veled, kedvesek, nem mondanak rád semmiféle bántó szót, nem oltanak le, nem néznek hülyének. Ilyen világba csöppentem bele az elmúlt öt napban. De most már sajnos vége a csodának és kevesebb, mint 2 hét múlva jön ennek a világnak az ellentétébe csöppensz. Ahol szétoltanak, utálnak, hülyének néznek stb.
Jaj, most nem tudok komor dolgokról írni. Éppen eesti muusika-t hallgatok, vagyis észt zenéket. Imádom ezt a nyelvet <3 :D, meg a finnt is! Amúgy azt észrevettem, hogy Finnországban sokkal jobban szinkronizálják a legújabb Disney filmeket. A Frozen meg a Merida a bátor az baromi jó lett, meg náluk meg az észteknél a Zootopiát is fantasztikusan szinkronizálták, utána megnéztem a magyar előzetest és... teljesen más. Na, mindegy. Nekem személy szerint az észt jobban tetszik, mint a francia vagy az olasz. Az észtek utoljára 2012-ben énekeltek észtül a dalfesztiválon, a finnek is finnül. Tök jó lenne, ha jövőre mindketten a saját nyelvükön énekelnének. Biztos szavaznék rájuk. Az észteknél lehetne megint hasonló, mint a Kuula (2012, a magyaroknak mondjuk kicsit félreérthető és próbálj meg nem nevetni kihívás lehetett volna belőle, amúgy a kuula az azt jelenti észtül, hogy hallgat) vagy a 2009-es előadásuk (mondjuk az kicsit creepy volt). Olyannyira megtetszett ez a nyelv, hogy hobbiból elkezdtem tanulni, de eddig még csak néhány mondatot tudok. El is felejtettem, hogy hogy van az, hogy nem tudok észtül, majd ismétlek.
Oké, most nagyon messze mentem a valódi témától!
Na, szóval a rokonnyelveink csodálása előtt beszéltem arról, hogy az utóbbi 5 napot egy csodálatos helyen töltöttem, csodálatos emberekkel. Remélem sokáig fogom tartani velük a kapcsolatot. Most meg kevesebb, mint 2 hét és vissza kell mennem egy olyan helyre, ahol majdnem mindenki utál és újabb 9 hónapot elszenvedni ott. Ráadásul még ott van a felvételi is, amit én mostanában csak kivégzésnek hívok. Hát azzal nem fogok sokra menni, ha azt mondom szóbelin, hogy hobbiból tanulok észtül, de azzal már igen, hogyha azt mondom azért, mert szeretek nyelveket tanulni és franciát, olaszt meg spanyolt egy csomóan akarnak tanulni, a német meg nem hozzám való és én valami szokatlant és újat akartam tanulni. De most vissza a mostani sulimra, blah.
Lia, Tamás, Brigi... ismerős nevek ugye? Jönnek, azt a végén megölik a lelked. Ebben az évben hagyjanak már békén, úgy, mint hatodikban! Nekem már az is jó lenne, ha levegőnek néznének. És ezt két hónap tartogatás után muszáj volt elmondanom Liának, azt ő erre: "OMG! Ezt orvosolnunk kell! Nyugi, Angéla, nem hagylak egyedül!" Hm, jobb is lenne ha egyedül hagyna. Csak egymás agyára mennénk. Totál olyan, mint egy mosolygó halál. "Megvédelek meg melletted állok" közben meg rohadtul nem és a végén hátba is támad! És már kevesebb, mint 2 hét :( és mindenki gyűlölni fog :(!
Hozzászólások száma: (0)

NYÁÁÁR VAN: Fura álmok XD

2016-07-27 01:46:15
És ma eltörtem a lábujjam. De tényleg! Szóval ennyit a jövőheti tréningről! Na mindegy.
Már majdnem egy hónap és iskola! Akkor kezdődik el életem legmélyebb pontja, legalább is szerintem. A kérdés , hogy lesz-e mélyebb vagy felemelkedek. Hááát, a 2015-ös írásbeli felvételiből ítélve inkább az utóbbi, mert összesítve csak 65 pontot értem el, ami számomra borzalmas. Legalább 90 pontot el kell érnem! ha már nyár van, gyakorlok!
Attól tartok, Lia tudja ennek a blognak a helyét és olvassa is, aztán majd szépen mindent elárul Briginek. Már nem bízok benne. Nagyon nem.
Amúgy nyár, nem is tudom. Nem szívesen írok bejegyzést a nyárról, ha már ez egy iskolával kapcsolatos blog, viszont az utóbbi időkben volt pár furcsa álmom a suliról és a felvételiről, szóval leírom ide.

1. JÖVŐ A SZÓBELI FELVÉTELIRŐL ÉS EUROVÍZIÓS DALOKAT ÉNEKELTETŐ BIOSZTANÁR!!!???
Na, az alsós osztálytermemben csöppentem, épp angolóra zajlott. Erre bejött két felvételiztető abból a suliból, ahova majd a legjobban szeretnék járni. Megkérdezték, ki itt a legjobb angolos. A tanárnő meg természetesen engem választott ki, mert én vagyok a kedvence! Pedig vannak a csoportban jobb angolosok is! Borzasztóan tudok angolul, de imádom! Igazából egy csomó nyelvet imádok, jelenleg hobbiból oroszul és észtül tanulok, na meg a finnt is el akarom kezdeni. Nehezek és nem túl hasznosak, de én az ilyen nyelveket szeretem. A németet ellenkezőleg. Azt rühellem, de még is azt kell majd tanulnom gimiben :(. Inkább akkor olaszt, azt legalább szeretem. Na, mindegy, térjünk vissza az álomra!
Szóval a felvételiztetők kihívtak a tanári asztalhoz és azt kérték, hogy rajzoljak valamit. Erre én: őőőőőőőőőő... mivan? És rajzoltam egy naaagyon gagyi házat. Aztán odaraktak elém egy villát és azt mondták kezdjek vele valamit, gondolom az evésen kívül és valami üzletire gondolnak. Elkezdek hülyéskedni vele, erre elveszik, mondják, hogy reménytelen eset és elhúzzák a csíkot.
Ezután biosz következett, de a rendes biosztanárnő helyett egy biosztanár úr jött be. Köpcös, fekete hajú, világoskék szemű, szigorú tekintetű. Ő volt a legijesztőbb tanár, akit valaha is láttam! És erre elkezdni énekelni a Play-t, amit Észtország küldött ki idén az eurovíziós dalfesztiválra. Tudom, hogy az osztályban egyedül csak én és Ramóna nézi az eurovízióst, de erre mindenki elkezdi énekelni a dalt!!!!! Mi a franc?! Valaki nagyon durván fegyelmezi a gyerekeket! Aztán felébredtem.

2. ELCSESZETT DOLGOZAT MÁR ÉV ELEJÉN ÉS MEGINT EUROVÍZIÓS DALFESZTIVÁL!!!!???????

Az új magyartanárnő már a 2. napon íratott velünk egy dolgozatot és úgy éreztem, nagyon szarul sikerült. Már csak arra emlékszem, hogy baktattam a könyvtár felé és elgondolkoztam. "Már év elején be fog csúszni egy rossz jegy D:! Mi lesz így a felvételivel? Várjunk csak, a valóságban még csak július van!" És akkor következett a tudatos álom! De rég volt már olyanom! De sosem tudom megőrizni rendesen. Ahogy felszálltam a villamosra és mondogattam magamban, hogy "maradj tudatos, maradj tudatos", mind hiába, hiszen az egyik pillanatban már a Dal 2015-ben találtam magam és éppen az abban az évben versenyző lett szám ment. Mit keresne Aminata Magyarországon? És felébredtem. Valahogy a felvételivel kapcsolatos álmaim végül mindig egy eurovíziós dallal fejeződnek be.

3. MÁR MEGINT KOMPLEX MŰVÉSZET!!?? RÁADÁSUL A X FAKTORBAN!!!???
Oké, ez nem a felvételihez köthető, de emiatt a szám miatt is cikiznek a suliban, szóval az iskolatéma megvan.
Az Xfaktor egyik élő adásában vettem részt, mint extra fellépő. Na már itt totál WTF a történet! És képzeljétek, elfelejtettem a dal szövegét! Még a fellépés előtt próbáltam visszaemlékezni rá, de aztán felébredtem. Erre ma pont megmutattam néhány rokonomnak a dalt, hogy "látjátok, ezért is cikiznek az osztálytársaim!"

Volt még egy felvételivel kapcsolatos álmom pár hónappal ezelőtt, de az nagyon hosszú lenne és ott ténylegesen felvételi volt. Legyen annyi elég, hogy egy nagyon epic, romos épületben írtuk és a magyarban nem 10, hanem 60 feladat volt. Természetesen pánikrohamot kaptam. Azért remélem élesben nem fogok! Bár már előre is félek. Még a végén a felvételi előtte egy nappal megöl a szobám! Komolyan ki akar nyírni!

Példák:
"Ez az, megyek lovagi táborba!" -> megrázott a 220, de túléltem, szóval elmentem.
"Már csak egy hét és megyek drámaíró táborba!" -> eltöröm az ujjam, szóval valószínűleg 2 hét múlva megyek, feltéve, ha a szobám meg nem öl addig!
Hozzászólások száma: (0)

I am return! (összefoglaló: máj. & jún.)

2016-06-20 00:02:41
Most vettem észre, hogy májusban például egyáltalán nem írtam. Komolyan, egy betűt sem! Na, mindegy. Sok mesélnivalóm van, meg persze az erdei sulira is érdemes lesz visszaemlékeznem, mivel számomra csak kemény fél óráig tartott XD! Kezdem is :)
MÁJUS 2. (2016.)
Hajnali ötkor nem túl élvezetes felkelni, főleg úgy, hogy fél órával előrébb akartam volna, szóval jól elaludtam. Indulás előtt baromira elkezdett görcsölni a hasam, de klotyóra már nem volt időm elmenni, hiszen 5:20-kor már gyülekező volt a suli közelében lévő cukrászdánál!
A buszon Liával pont a számomra legelőnytelenebb helyre ültünk, csakhogy ülhessek végre egy emeletes busz emeletén. És pont a legvégében volt már csak hely.
A fenti részen pont a föcitanár volt a felügyelő, akit most hívjunk csak A.D. tanár úrnak (nekem a D. már csak ott marad, hiszen kijelentette, hogy az iskolában diktatúra van, ezért egy párszor a vezetéknevéhez odaraktam titokban a diktátor jelzőt is). Mikor elmondta, hogy mit illik és mit nem az elkövetkezendő 3 órás buszúton feltettem a kezem.
- Igen?
- Kimehetek a mosdóba? - kérdeztem.
- De még csak most indultunk el.
- De nekem hasmenésem van.
A. D. úgy nézett ahogy szokott, (az "utálom ezeket a hülye kölyköket" nézésével amúgy) de elengedett. A többiek meg röhögtek. De mit tehettem volna? Rohadtul fájt már a hasam!
Lementem az alsó szintre, de a buszsofőr nem engedett el a busz WC-jébe. Hát persze, mert ugye mi egy egész évfolyamnyi taknyos kölykök vagyunk és nehogy már utánunk takarítson. Bár ő úgy fogalmazott, hogy nem használhatom a WC-t, mert 4 napon keresztül mindenki azt fogja szagolni (a busz is velünk jött, szóval azért). Mivel majd meghaltam annyira görcsölt a hasam, megálltunk a legközelebbi autós pihenőnél (tudjátok, azoknál a fajtáknál, ahol csak toalettek vannak), kimentem az ofőmmel, de zárva volt az összes női WC!!!! Csak egy férfi WC volt nyitva, de piszoárba nem szarhatok, szóval maradt a bokor D: ! És kinek van kedve hajnali 6-kor az eső utáni, térdig érő fűben, emberi civilizáció (mert házak is voltak ott ugyebár és a kocsik is jöttek, mentek!) közelében kakilással erőlködni, úgy hogy közben bármi belemászhat a seggedbe! Bizony, fel is adtam, de amikor felálltam, megszédültem és elájultam. Szerencsére az ofő még időben elkapott. Amúgy kész világvége volt egy ájulást átélni. Hirtelen minden elsötétült körülöttem, mintha megvakultam volna, egy ideig csak sípolt a fülem, majd elkezdtem tompán hallani, de mindvégig tudatomnál voltam. Akkor aztán tényleg bepánikoltam, mivel azt hittem, hogy örökre megvakulok. De aztán kitisztult a látásom és a hallásom is. A buszsofőr is megjelent és lecipelt engem arról a dombról, ahol elájultam. Szerencsére a budik előtt volt egy pad, arra lefektettek és a védőnő próbált ébren hagyni, mert elvileg megint elájultam volna. Közben pedig baromira fájt a hasam!
Apa értem jött és hazavitt. Elmondta nekem, hogy pánikrohamom volt. Igen azt észrevettem, hogy gyorsan veszem a levegőt és nem tudtam megállítani, emiatt is ájultam el.
Egész héten otthon dekkoltam és tanultam. Az idei E.I.S.-nek annyi :/ sajnos, pedig annyit készültem rá :(.
A KÖVETKEZŐ HETEKBEN
Még jó, hogy nem voltam ott az E.I.S.-ben! Szerencsére Szlovákiában már amúgy is jártam, szóval alapból tudtam már, hogy hogy néz ki a Tátra.
Először is, Tamás segítségével azonnal elterjedt egy újabb "Angéla-féle legenda" , miszerint beájultam a susnyásba, bár ez majdnem igaz, csak az ofő még időben elkapott. Aztán Lia mesélte, hogy a tervezett szobatársaim vodkát hoztak magukkal és az egyik éjszaka be is rúgtak, meg azt is, hogy a faházakban és a kőépületben fiúk is és lányok is laktak. Nem úgy kell érteni, hogy egy szobában is, hanem csak ugyanabban az épületben/ faházakban, de külön szobákban. Viszont, míg mi így voltunk a tanárok nem. A tanár urak felügyelték a kőépületben lakó gyerekeket, a nők pedig a faházasokat. A. D. tanár úr egyszer be is nyitott, mikor Lia szobatársai öltöztek és még elnézést sem kért, aztán volt egy olyan esett is, mikor a szálláson egy éjszakára el is ment az áram, és A. D. megint benyitott hozzájuk, és Lia szobatársai megint pont öltöztek. Lia nem tudta, hogy ki nyitott be, ezért odaordította a tanár úrnak, hogy "bazd meg!", erre A. D. el is ment, de Lia utánanézett és csak akkor jött rá, hogy kire ordított rá XD! Meg is kapta a magáét: 3-as lett földrajzból az év végén ;D!
Amúgy az erdei suliban láttak medvét is. Ráadásul ANYAMEDVÉT BOCSOKKAL!!!! Még jó, hogy nem voltam ott, mert tuti bepánikoltam volna, és akkor nekünk befellegzett volna.
Ja, és amikor ott feküdtem azon a bizonyos padon, mikor alig voltam magamnál, még az eső is eleredt és a buszból valaki le is fotózott, ahogyan szenvedek. Tuti Sanyi volt az. Ő az az osztálytársam, aki még mindig úgy néz ki, mint elsőben (totálisan) és csendben szokott engem megalázni, afféle csendes gonosz, csibész gyerek, aki igazából 13 éves, de 8-nak néz ki. Az utóbbi fix, hogy őt is bánthatja.
Amúgy azt nem értem, hogy a fiúk miért szeretnének annyira képet rólam. Annyira hülyén nézek ki, hogy kiraknának a falra és folyamatosan röhögnének rajtam, vagy esetleg a közösségin landolnék a végén? Nem tudhatom. De az biztos, hogy NAGYON imádhatják a képeimet, ha még 3000 Ft-t is megajánlanának az egyik osztályfotózáson készített egyéni képemért(, vagyis azon, amin csak én vagyok).
Van még egy érdekes sztorim, ami a júniushoz köthető. Az iskolaév utolsó hónapjában sem kíméltek. Mesélem is, de ezt most csak nagyon röviden, mert nem igazán akarnék belemenni a részletekbe :( !
JÚNIUS 3. (2016.)
Technikán a tanár úr azt tanácsolta, hogy nézzünk filmet, de mi inkább a beszélgetésnél maradtunk, ami a végén hatalmas nagy kínzássá változott, legalább is, az én szemszögemből. És hivatalosan is kijelenthetem, hogy Brigi egy nagy-nagy ELLENSÉG!!!! Egy pillanatra elhiszem, hogy valamikor támogat és segíteni próbál, de a legtöbbször ellenem van és utál (,de nagyon), ja, és valamikor úgy érzem, hogy többet tud rólam, mint én magam.
Technikán csak én ültem legelőre. A többiek hátrébb voltak. Egyszer csak Brigi mondott rólam valamit, aminek még a fele sem igaz, aztán még egyet, aztán még egyet. Próbálok védekezni, hogy én nem is csinálok olyanokat, amiket ő állít, de ő már mondja is a többieknek. Pedig minden egy nagy hazugság és tudom is honnan ered. Az első számú gyanúsítottam Lia. Hogy miért? Egy bizalmas beszélgetésből, amit a húgával folytattam, kiderült, hogy tele van felnőtt tartalmakkal a telefonja és az interneten is olyanokra megy rá, amikre ennyi idősen igazán nem illene. Ha ezt az apja tudná... de nem tudja. Honnan is tudná? Na, szóval Lia ezeket a mocskos tetteit mind rám akarja kenni, ezért Briginek azt hazudta, hogy ezt mind én csinálom, saját magát bele sem keverve ebbe. Tudja, hogy Brigi mekkora egy pletykagép, ezért is hazudott pont neki! Ez az igazi mérgező barátság! Ezt el is mondtam a technikán ülő társaimnak, miután Brigi elmondta, hogy Liától hallotta mindazt, amit ő kotyogott el a többieknek. Hülyének néztek és folyamatosan kérdezgették, hogy mi az a mérgező barátság. Ezután csak bámultam a falat és kérdezgették "Angéla, te ilyenkor mit érzel?" "Most sírsz?" "Most mit csinálsz?" "Megmondasz minket anyukádnak? Jaj, de félek :P!" (Az öcsém amúgy azt mondta, hogy ilyenkor már kinyírta volna az osztálytársaimat, ha ott lett volna.) Ezek után a decemberi videoklipem lett a téma, ami köztük még mindig nagy szám. Néha úgy tesznek, mintha imádnák, sokszor viszont fikázzák. Most is ez volt. "Amikor anyám meglátta azt kérdezte, ki ez az őrült csaj!" "Az én anyám azt mondta, Jaj szegény lány, szegény!, így sajnálva mekkora fogyatékos, a bátyám meg könyörögte, hogy kapcsoljam ki ezt a zenének nem mondható szart." - mondták. De nem csak magát a zenét minősítették le, hanem a videót is, amibe az alsós igazgatóhelyettes fia annyi munkát rászentelt! De szerintem ezt az osztálytársaim nem is tudják. Valamikor bezzeg hallani akarják a dalomat és azt mondják, imádják, meg éneklik is :(. Mikor már megelégeltem, kiabáltam velük. Olyanokat mondtam, "Hogyha végre elmegyek, legalább nem látlak többet benneteket" és folyamatosan alig hallhatóan suttogtam, hogy "Majd meglátjuk, ki nevet a végén!". Ezek után be is jött a tanár úr és jól kioktatta az osztálytársaimat.
- De, ha 26 emberből 26-an utálják, akkor az ő hibája nem? - jegyezte meg Tamás. Ezt a mondatot később a földrajztanárnál is elsütötte és ott is elkezdtek engem támadni az alsós bakijaimmal és "Angéla-féle legendáimmal" fűszerezve, de ezt most hagyjuk. Miután a tanár úr elment, tovább piszkáltak engem. Tamás lefotózott (komolyan nem értem! Minek!!!???), sőt még le is videózott, amit kifejezetten utálok, mert minden egyes videón visszanézve, totál úgy festek, ahogy az osztálytársaim beállítanak! Ronda, kockafejű (komolyan! Nem is kerek a fejem, az max. csak szemüveg nélkül van úgy, de szemüveggel totál négyzet alakú a fejem!!!), idegesítő hangú, kövér idióta!
Szünetben felhívtam anyát, de csak sírtam, de mivel becsöngettek, elmondtam neki, hogy majd kövi szünetben visszahívom. Meg is tettem, és elmondtam neki mindent, ami technikán történt. Erre anya küldött egy sms-t az ofőnek, hogy Tamás már megint rendetlenkedett (persze, mindig Tamás jut mindenkinek legelősször eszébe, pedig a többiek is benne voltak) csináljon már egy nagy patáliát. De az ofő ezt úgy értette, hogy vigye el Tamást az igazgatóiba, majd ő és a helyettes megoldja. Pedig anya úgy értette, hogy az ofő ültesse le az egész osztályt és beszéljék át, hogy ki mit tett. Biztos több ember is dekkolt volna az igazgatóiban, de mivel az ofő még a saját konfliktusait is elkerüli, nemhogy az osztályáét, tojt bele az egészbe, elég Tamás és kész!
Amúgy az igazgatóhelyettes elmondása szerint Tamás azt mondta, nincs semmi rólam a telefonjában. Szerintem meg sem nézték, pedig azt kellett volna! Aztán az ig. helyettes felhívta anyát és megkérte Tamást, hogy kérjen bocsánatot. Ennyi.
Ezután úszáson, az én kis menedékemen, pont szaunázós edzés volt és az egyik barátnőm el is jött, szóval alaposan kilelkiztük magunkat egymásnak. A beszélgetés csak kettőnk között maradt, semmit nem mondunk senkinek, de annyit mondhatok: a mérgező barátnőkről volt szó, mint pl. Lia!
Ja, és jegyeket illetően. Föciből megkaptam az 5-öst!!!!!!! Te jó ég! Meg bioszból is! Köszönöm, köszönöm szépen! Ez sokat jelent nekem, főleg a földrajz, mert a suliba, ahova akarok menni, azt kell pontnak vinni. Így 7.-ből van 23,5 pontom a 25-ből. Az irodalomból is nagyon örültem az 5-ösnek. A tanárnő utolsó irodalomóráját (nyugdíjba megy) ezért (először és utoljára) végig figyelmesen végighallgattam! Nem kis teljesítmény (tőlem) :O!
Lia nem járt túl jól. Fizikából és föciből közepesre zárt, kémiából pedig vagy kettes lett vagy hármas. Csoda, hogy nem bukott meg! Viszont még így is 21 pontja maradt! Wow! Nem tudom, hogy hova menne szívesen, de az biztos, hogy meg ne merje közelíteni azokat a sulikat, ahová én jelentkezek! 1. Nem neki való, 2. Tönkretenné a legszebb éveimet, azzal, hogy kikotyogja miket tettem én általánosban 3. Nem bírnánk elviselni egymást még 4 vagy 5 évig. A legbiztosabb az, ha itt marad ebben a suliban. Az osztályból a legtöbben gimnáziumban gondolkoznak, ezért azt mondtam nekik, hogy én is, hogy ne kössenek bele az én magánügyeimbe. az én dolgom, hogy hova megyek tovább tanulni, nehogy már kövessenek! Nem akarom, hogy tovább kísértsen a múlt! remélhetőleg jövőre már soha többé nem kell, hogy lássam őket és nagyon fogok neki örülni!
Hozzászólások száma: (0)

E.I.S. : Már csak 11 nap?!

2016-04-21 21:18:04
Hellósztok! Hamarosan Erdei Iskola Survival. Megállapítottam, hogy a survival legveszélyesebb pontja a medvék. Lia mutatott nekem egy cikket arról, hogy a Magas-Tátrában jelenleg rengeteg a medve. Most még viccelődök vele, de, amikor szemtől-szembe fogok egy medvével kerülni, meg se fogok szólalni:

Erdei suli verse:
Erdei iskola survival
Ne kívánd, hogy velünk jöjj
Mert a medvék megesznek
A tanárok meg kikészítenek

Erdei suli mottója
Erdei iskola survival: Halálos sérülésekért felelősséget nem vállalunk, utasbiztosítást pedig nem kötünk :)

Oké, amikor befizettük az erdei sulira a pénzt, nem mondták, hogy medveveszély lesz és hajnali négykor kell kellni vagy valakinek hamarabb, mert 5:20-kor gyülekező! Akkor még fel se kell a nap vagy akkor dugja ki az első sugarait! Az utóbbi szép látvány, de nem akarok rohadt hidegben gyülekezni!

Az életveszélyes tanárokon, a medvéken és a korai induláson kívül még az osztálytársak jelentenek nagy gondot. Most mondok is néhány példát:

ÉNEKÓRA
Tamás: Ezt tényleg eltaláltam.
Én: Igen
Tamás: Te csak kussolj

Tamás és a többiek ilyen "szép" szavakat vágnak hozzám:
Csúnya, büdös, gusztustalan, hülye, hisztéria

A fingós vicceket meg még meg se említettem.
Lia sem akar velem egy szobában lenni, ahogy mindenki más sem. Magányos farkasként simán kibírnám az E.I.S.-t max. legrosszabb esetben magammal beszélgetnék, ahogy gyakran szoktam, mert otthon mindenki elfoglalt. A húgom meg már unja, hogy csak dumálni tudok vele, játszani meg nem megy, mert valamit ő nem akar, valamit meg én nem. A legjobban az öcsémmel tudnék dumálni, de ő is inkább a barátaival szokott dumálni, vagy videókat néz. Liát is már idegesítem azzal a rengeteg beszédemmel, de a suliban nem nagyon másnak tudom elmondani azt, amit akarok. Virág és Ramóna egymással szokott elbeszélgetni és nem akarok a nyakukra mászni. Liáról is már le kéne szállnom, de akkor csak kigúnyolnának, hogy megint magamban beszélek. Liának csak jót akartam, ezért nem akartam vele egy szobában lenni, de a végén csak mi ketten maradtunk és mindenkinek meg volt már a maga társasága. Megint egy szobába kényszerültünk össze az Erdei suliban. Sajnálom.
Az egyetlen hely, ahol nyugodtan ismerkedhetek és beszélgethetek az az Alfa Farkas úszócsapat, ahová úszni járok. A tagjai nagyon jó fejek és sokkal kulturáltabbak, mint a legtöbb osztálytársam. Velük tudok beszélni és jól érzem magam velük. Tán azért, mert idősebbek. A többségük már túl is élte a felvételit. Mázlisták.
Hozzászólások száma: (0)

Készüljünk az E.I.S.-re!

2016-04-13 20:04:01
E.I.S., azaz Erdei Iskola Survival(, csak mostanában szeretem rövidíteni) egy olyan esemény, ahol négy napig össze vagy zárva egy egész évfolyammal és életveszélyes táborvezető tanárokkal. A cél az hogy túléld! Nálam ez az esemény május másodikától ötödikéig tart. A mostani extra pedig az, hogy olyan hideg helyre megyünk, ami vagy 250 méternél magasabb, mint a Kékes, január reggeli időjárással és ez mind májusban! Ez a hely nem más, mint a magas Tátra, ahol lehetséges, hogy májusban még a tavak is be vannak fagyva, ráadásul a medvék ilyenkor bújnak elő! IGAZI SURVIVAL! Rohadt hideg, medvék, + az egész évfolyam. Ilyenkor szokott előbújni a Tavaszi Veszekedési Szezon is a lányok körében. Akkor fel is sorolom az alap veszélyeket!

Alap veszélyek:
- Életveszélyes tanártípusok: Sok harmadfokú (tipikus ofő), és valószínűleg lesz egy másodfokú is. Elsőfokú szerencsére nem lehetséges.
- A hőmérséklet mínuszokban!
- Medvék!!!
- Kimerítő, egész-napos túrák
- Nincs bevásárlás (nem merek megszólalni, na!!!)
- Tavaszi veszekedési szezon!
- Szobabeosztás = Szegény Liának már megint el kell viselnie :(
- Nem tudok senkivel sem beszélni, csak a naplóm van ott nekem
- 4 napig csak cikizni és kirekeszteni fognak valószínűleg, mert más vagyok
- FUTÁS A REGGELI MÍNUSZOKBAN???!!!! UGYE NEM!?
- Nem tudok gyakran telefonálni, mert ugye külföldön leszünk (pedig jó lenne az öcsémmel mindent kibeszélni, hogy ki, hogy bírja, mert ugye ő is megy E.I.S.-be csak nála meg pont rohadt meleg lesz (Zánka). Majd megmondom anyának, hogy alaposan töltse fel a telefonjainkat...)

És ezek még csak az alapvetőek voltak.

Kihívások, igazi survival!!!:
1. Gyülekező: hajnali 5:20 !!!???
2. Selmecbányán lemegyünk a bányába elemlámpa nélkül???? MIVAN!!!???
3. Elkerülni a medvetámadásokat

Eddig csak ennyiről tudok. Remélem túlélem!

Az öcsémnek az egyik kihívása az, hogy nehogy egy szobába kerüljön 7 idióta osztálytárssal. Muszáj lesz vele beszélnem a survival alatt!
Hozzászólások száma: (0)

Részlet az új regényemből...

2016-03-28 00:38:08
Nem, ennek a bejegyzésnek a címe nem átverés és nem is csak tervezgetés! Én most komolyan az új regényemből fogok részletet írni! Igaz, hogy ez már túl van a prológuson, de kíváncsiságot akarok bennetek ébreszteni, ezért a 6. epizódból fogok részletet másolni. Ez még csak a vázlatfüzetemben volt eddig benne (Az a füzet amúgy tök jól néz ki! Vastag, spirálos és a borítója úgy néz ki, mintha Anglia és Franciaország dolgozott volna rajta (a Hetáliás emberek ezt gondolom értették), muszáj volt megvennem!) Na, azok az emberek, akik bármiféle borzalmat képesek elolvasni, azoknak ajánlom, hogy most tapadjanak a szemükkel a monitorra, mert itt olyasfajta baromságok lesznek, hogy olyat csak én tudok írni! Aki nem tudja miről van szó, annak ajánlom az "Egy elképzelt csapat" című bejegyzésemet. A csapat az remélhetőleg a fejlécképen látható is! Oké, mindenki készen áll, akinek volt annyi bátorsága, hogy ezt elolvassa? Ha igen, akkor sok sikert!

Oké, rövid kis ismertető az elején, hogy nehogy elkattintsatok:
Előtörténet: Van egy fehér hajú nő, aki négy különc gyermeket kiválasztott, hogy csapatot alkotva küldetéseket hajtsanak végre. A gyerekeknek különleges extra képességeket is adott.
Szereplők: A fehér hajú nő (kor: ismeretlen), Henrik (kor: 15 év) és Rita (kor: 13 év)
Figyelmeztetés: Magyarázni nagyon borzasztóan tudok, szóval vigyázzatok a magyarázós részeknél! Ja, és a kommentálást azt sosem bírom ki, amikor valamit másodjára írok le szóval, bocsika!
A regény címe: Légy örökké különleges
Az epizód címe:
6. Epizód
Első küldetés: A CD
(részlet)

Henrik és Rita már megint a Szálláson volt. Több nap is eltelt azóta, mióta utoljára itt jártak.
(Megjegyzés: A Szállás a csapat bázisa)
- Gratulálok, ti vagytok az elsők, akiket egy küldetéssel bízok meg - mondta a fehér hajú főnök.
- Mit kell majd csinálnunk? - kérdezte félénken Rita.
- Hová kell mennünk? - kérdezte Henrik. - Holtak világa? Valamilyen párhuzamos világba, ahol háború folyik? Netán, a Démonvilágba?
(Megjegyzés: A Henrik által felsorolt világokat már régebben kitaláltam. A Holtak világát legkésőbb, a háborúsat az egyik regényem átalakításánál, a Démonvilág meg a személyes kedvencem. Majd szeretnék egy olyan regényt írni, ami csak ott játszódik!)
- A Démonvilág az jó lenne - helyeselt izgatottan Rita.
- Egyik sem talált - rázta a fejét a vezető. - Ezeket a világokat összezavarhatnátok a jelenlétetekkel.
- De miért?
A nő nagyot sóhajtott.
(Megjegyzés: Fura magyarázás alert! Ha valaki megérti, hogy mit írtam, gratulálok!
- Bonyolult, de megpróbálom elmondani. Minden világ valamennyire párhuzamos a miénkkel, szóval ott is él egy másik Rita és egy másik Henrik. Ha találkoznátok velük, felborulna az egyensúly és ennek beláthatatlan következményei lehetnek, ezért nem szeretném, ha a párhuzamos világokban küldetéseznénk.
(Megjegyzés: Eddig érthető volt? Az álom világos cuccnál már nem lesz az! Amúgy ezt a párhuzamos világos dolgot azért találtam ki és azért mondja a fehér hajú nő, hogy csak valamennyire, mert nem lehet tudni, hogy ki melyik világban jelenhet meg. Lehet, hogy csapat egyik tagjának nincs párhuzamos karaktere az egyik másik világban, de valamelyiknek meg igen. Azt tervezem, hogy Henriknek nem egy démon lesz az inkarnációja, hanem az a démon a Démonvilágban lévő párhuzamos karaktere lesz. Na, folytatom a sztorit!)
- És, ha nem találkoznánk a másik világi önmagunkkal?
- Megoldható, de kockázatos.
- De akkor hol fogunk küldetésezni? Ne mondja már, hogy a saját világunkban!
- Az is lehet, hogy a ti világotokban is lesznek küldetések, de most az Álmok világába fogtok menni.
- De az is egy párhuzamos világ, nem?
- Nem egészen. Az Álmok világa a ti és a párhuzamos világok között helyezkedik el, mint a vírusok az élő és az élettelen között. Ez azért van, mert ez a világ az álmokról szól, akár a saját álmaitokról is! Nos, az ember szokott teljesen reális dolgokról is álmodni, de van, amikor tud repülni vagy valami nagyon szokatlan helyen találja magát. Kiszámíthatatlan, hogy hova jutsz, ezért is nincsenek párhuzamos világi ének. Ugye milyen bonyolult? Látom, hogy értetlenül néztek rám!
- A vírusos részig egész jól megértettem, de utána kicsit összezavarodtam. Szerintem így is oké, a lényeg megvan.
- Szóval, az Álmok világába megyünk. De, ha ez a hely kiszámíthatatlan, lehet, hogy nem is oda érkezünk, mint ahová akartunk volna - állapította meg Henrik.
- Erre is van megoldás - mondta a nő. - kifejlesztettem egy olyan szobát, amellyel a kívánt álomba juthattok. Nekem csak az adott helyszínt kell beírnom az ajtó külső részébe és ennyi, ti már ott is vagytok, ahol kell!
- Aha, és hol van az a szoba?
- Kövessetek!
A nő felállt a trónról és egy kicsiny szobába vezette a gyerekeket. A mérete kb. akkora lehetett, mint egy kisebb szaunáé.
- Íme, ide kell majd belépnetek!
- Először is mondja el, hogy miféle álomban is leszünk és mit kell csinálnunk! - utasította a nőt Rita.
- Igen, ezeket a fontos infókat kihagyta! - mondta Henrik.
- Épp most akartam elmondani - védekezett a nő. - A küldetésetek egy CD megszerzése. Ritának az helyszín nagyon ismerős lesz, hiszen az ő egyik álmába fogtok elutazni.
- Maga honnan tud az álmaimról? - akadt ki Rita.
- Én minden csapattag álmáról tudok, sőt, akárkinek az álmaiba is beleláthatok, ha akarok és figyelem őket alvás közben. Még egy érdekességként azt is elmondom, hogy a szellemek meg tudnak jelenni az élők álmaiban. Ezt leggyakrabban azok szokták csinálni, akiknek valamilyen szeretett hozzátartozójuk van.
- Wow! - csodálkozott Rita. - Akkor már tudom az okát annak, hogy a halott családtagok miért jelennek meg az élő hozzátartozójuk álmaiban!
- Ez inkább ijesztő! - borzongott meg Henrik. - A szellemek figyelnek téged alvás közben!
- És mi lenne, ha a démonok figyelnének?
- Az más tészta! Maximum a rémálomhozó démonoktól kell olyankor parázni. Mi lesz a következő? A szellemek gondolatolvasóak?
- Eltaláltad! - nevet a nő. - Gondolatolvasók is vagyunk!
Most már Rita is megijedt.
- Ajaj, ha a tabu témáimba belemer nézni... - gondolta rémülten.
- Abba inkább nem is nézek bele, Rita!
- A csudába! Kiolvasta!
- Pontosan, hogy néz ki Rita álma? - kérdezte Henrik. - Nem akarok semmiféle kellemetlen meglepetést.
- Nyugalom, Henrik, az álom egy egyszerű szavannában játszódik - mondta a nő és elkezdte ismertetni a küldetést. - Van ott egy rozoga ház, a közvetlen közelében pedig egy lepukkant lakókocsi. Abban a lakókocsiban található a CD, amit meg kell szereznetek. Pontosan a bejárattól balra, egy hűtőszekrény tetején látható. Vigyázni kell, mert a lakókocsiban lakik egy nő, akit Rita nagyon jól ismer és inkább elkerülné a találkozást. Miután megszereztétek a CD-t, azonnal oda kell rohannotok egy pár száz méterre lévő, kétszintes, fehérre festett házhoz. Rita ezt a házat szintén jól ismeri, hiszen ott élte le gyermekkora nagy részét. A ház a költözés utáni állapotban van, mielőtt még kihirdették volna az épület eladását, szóval szinte üres. Be kell szaladnotok az ottani nappaliba. Ott találtok egy kanapét, amit még akkor nem vittek el. Az ágyneműtartójába kell majd beugranotok és visszajuttok ide. Ha esetleg véletlenül valamelyikőtök is bajba kerülne és nem tud a célhoz elérni, a másik tegye be a CD-t a kanapé mellett található hifi-torony lejátszójába és tíz másodperc után automatikusan a Szállásra kerültök. És, hogy mi lesz a CD-vel? Azt csak akkor menthetitek meg, ha a lejátszás elindítása után, négy másodperccel utána veszitek ki! Ha ez nem sikerül, a küldetés megbukott, pedig nekem nagyon kell az a CD! Megértettétek?
A másik kettő bólintott.
- Rendben, akkor lépjetek be a szobába!
Rita és Henrik engedelmeskedett. A nő bepötyögött valamit az ajtón látható kijelzőn. A két gyerek hirtelen Rita álmában találta magát.

Folytatjuk?

Na, folytatni biztos, hogy fogom, de nem itt! Ide esetleg akkor írok részleteket, ha tetszik és többet akartok, szóval várom a hozzászólásokat! Köszönöm azoknak a bátor embereknek, akik elmerték olvasni ezt a furcsa bejegyzést! Órákat dolgoztam rajta, látszik is, hogy már az éjszaka közepe van :D! Tényleg nagyon köszönöm, aki időt mert erre fordítani <3!
Hozzászólások száma: (1)

  <<  1 2 3 4 5  >>