Egyéb blog
#Egyéb

Átkozott suli

2011.01.11.
darkangel

Hello Mindenki!


Mai témám : a suli.


Hát... nem ez a kedvenc helyem,de mondjuk senkinek sem az. Kész kínzás. Még hogy a 10. osztály könnyű. Már 9.-től arra készítenek fel a tanárok, hogy mi lesz az éretségin meg az egyetemen. Nem diktálnak, hanem mi kell jegyzeteljünk és haragszanak ha visszakérdezünk arra, hogy mit is mondott. Meg ott vannak persze a felmérők,a felelések,dolgozatok stb. Év elején azért hanyagolják, mert év eleje, és közepén azért, mert [jön a szokásos szöveg] "jaj,most el vagyunk maradva az anyaggal" és aztán mindenki elhagyja félév/év végére, mert arra eszmélnek fel, hogy "jaaaaaj! hát még kell 3 jegy és van két hetünk!" utánna meg strapáljuk magunkat a tanulással, merthát ugye mindent utolsó pillanatra kell hagyni [beleértve a tanulást,mert ha év közbe nincs "razzia" nem tanulunk] és akkor a "Drága" Tanárok leszidnak,hogy miért ilyen kicsik a jegyek és hogy nem tanulunk meg bla bla bla. De most őszintén...ki tanul,ha nincs felmérő?! [költői kérdés]


Mondjuk nálunk a TÖRI az mindennapos téma,még akkor is ha nincs is óránk.  Minden óra elején "kihallgatás" a napi leckéből, és ha kezdenek elfogyni az önkéntesek,-  akik magukat feláldozva [egy-egy plussz pontért] szorgosan jelentkeznek és mondják és mondják a leckét - akkor jön a DZSIHÁD, ami egyenlő azzal,hogy mindenki,azokat kivéve akik önkéntesen jelentkeztek, 2est kapnak. De mondjuk így legalább megtanuljuk a leckét, az esetleges dzsihád elkerülése végett. De mégis a töri tanárt bírjuk a legjobban, aki kissé hasonlít Micimackóra és szerintem hatalmas szíve van.


Most is épp a bió felmérőre gyúrok :p Nincs sok, csak vagy 2 oldal A5 füzetbe. A múltkori nagyon jól sikerült, ezt sem kéne elrontani.


Na jó. Egyelőre ennyi. Majd még írok,amikor tudok.


Szíjasztok, Kííínga :)