Betegségek, herpesz

#Betegségek #herpesz

8 db cikk a témában

Mi az a csókbetegség?
#csók
2024.03.08.

Mi az a csókbetegség?

Nem, ez nem a felnőttek újabb kísérlete a kamaszkori szerelem késleltetésére. A betegség igenis létezik, elhúzódó magas lázzal, torokfájással, nyirokcsomó megnagyobbodással, hányingerrel és kiütéssel jár. Nevéhez hűen leginkább csókolózással terjed. Jó hír, hogy általában 2-3 hét alatt magától gyógyul.

Herpes genitalis - herpesz a nemi szerveken
#herpesz
2023.12.31.

Herpes genitalis - herpesz a nemi szerveken

A herpeszvírusok családjába tartozó vírusok a leggyakrabban fertőzést okozó kórokozók. A Herpes egyaránt okozhat fertőzést az ajak, az orr bőrén és a nemi szerveken is. A genitális herpesz kezelése a fennálló tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul, és legsúlyosabb szövődményként akár agyhártyagyulladáshoz is vezethet.

Az ajakherpesz okai, tünetei, kezelése
#ajakherpesz
2023.07.17.

Az ajakherpesz okai, tünetei, kezelése

Az ajakherpeszt a Herpes simplex vírus okozza, amely fájdalmas hólyagocskák megjelenését idézi elő az ajkakon, a fogínyen, a nyelven, szájpadláson. A hólyagokon kívül más tünetek, például láz és izomfájdalom is előfordulhatnak.

Meddig fertőz a herpesz? - A szakértő válaszol
#herpesz
2015.03.29.

Meddig fertőz a herpesz? - A szakértő válaszol

A szájherpesz egészen addig fertőz, amíg el nem múlik teljesen, vagy csak addig, amíg a hólyagocskákat fel nem váltja a seb? Akinek még nem volt ilyen herpesze, azt meg tudom fertőzni?

#betegség
2013.09.14.

Mitől halnak a fiatalok?

A tizenévesek korosztálya veszélyeztetettebb, mint gondolnánk. Fiatalok, erősek, ellenállóak vagyunk? Egy angol tanulmány szerint ez csak tévhit. Melyek is azok a betegségek, balesetek, amik a tinédzsereket veszélyeztetik?

#herpesz
2011.12.16.

A nemi herpesz szappannal is terjed?

Tisztelt doktornő! A szobatársamnak hüvelyi herpesze van, és közösen használjuk a szappant. Mekkora az esély rá, hogy megfertőződjek a közös szappanhasználattól?

#szex
2009.09.14.

Vénuszbetegség

Tudtad, hogy a szexuális úton terjedő betegségek az 1990-es évek előtt csak nemi betegségekként (venereal diseases), VD-ként emlegették? A szó a latin „venereus” szóból ered, mely tulajdonképpen azt jelenti, hogy Vénusztól, a rómaiak szerelem istennőjétől való.