Bokatörésem és a felépülésem története

A sérülés és az abból való felépülésem fontosabb mozzanatai

Mate04 2021.10.03. - 19:25 624 látogatás 8 bejegyzés

A sérülés

2021-10-03 19:31:15
Idén június 26-án, mindent kihasználva, a családdal meglátogattuk a helyi strandot. Ott volt alkalom családi vizifocira is, amit ki is használtunk. Már majdnem letelt a befizetett 30 perc, amikor véletlen összecsúsztam az öcsémmel. Ő sem tehetett róla, meg én sem. Azonnal éreztem, hogy baj van. Két perccel később már a duplája volt a bal bokám, mint a jobb. Akkor kezdett bennem tudatosulni, hogy nem képzeltem azt a roppanás szerű hangot, amit az összecsúszást követően hallani véltem. De, mivel minden fájdalom ellenére rátudtam állni, így nem gondoltam kellően komolynak. Szerencsére a szüleim igen, így apám azonnal bevitt a sürgősségire, ahol megvizsgáltak. Kiderült, hogy külboka törésem van. Szerencsére, mivel a csont nem mozdult el, így műteni nem kellett.
eddig 1 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Dobos N. Zsolt írta:
Dátum 2021-10-05 06:19:20
2021. szeptember 22.
Fociedzésen egy szerencsétlen ütközés során megsérült a bokám. Az edzés végén a keresztapám (aki egyben az edzőm is) bevitt a sürgősségire, ahol külboka törést, és külboka szalagszakadást állapítottak meg.
A külső elülső bokaszalag a szárkapocscsonttól távolabb eső részén egy krónikus szalagszakadás volt, ami több hete állhatott már fent és öngyógyulás beindult. A szárkapocscsonthoz közelebbi végén egy akut (frissebb) sérülés volt látható. Mindkettő részleges szakadás volt. 1 hétre gipszsínt kaptam.

Ebben az 1 hétben szinte mindennap volt valaki nálam. A barátnőm mindennap jött, és néhány osztály- és csapattársam is átjött. Soha nem unatkoztam. Mivel ugyan imádok olvasni, de a suli és a sport mellett nem túl sok időm van, most ezt a hetet a tanulás mellett erre is fordítottam. TV-t egyébként sem nagyon nézek, inkább gépen filmezek - már hogyha időm engedi. Arról nem is beszélve, hogy van 5 testvérem is. Ők sem nagyon hagytak békén. Főleg a két legkisebb. (Egyikük középsős, másikuk elsős.


Szeptember 29.
A kontrollon egy másik orvoshoz kerültem, aki az újabb vizsgálatok után azonnali bokaszalag műtétet javasolt, mivel a részleges szakadás mértéke meghaladta a 10%-ot, és nem az első szakadás volt.

Szeptember 30.
Összevarrják a sérült szalagokat. Figyelembe véve, hogy versenysportoló vagyok és ráadásul még tini (16 múltam), így újabb 1 hétre gipszsínt kaptam.
Második napja nemigen alszom, mert annyira fáj a bokám. Már túl vagyok ma is egy fájdalomcsillapítón, ami most kezd el igazán hatni.