Lélek blog

Gyakorlatban az elmélet - szex, szerelem, érvényesülés

Célom, hogy a tabutémákat feszegessem, amiről olvastok elméletben bemutassam milyen a gyakorlatban az élet bármely területét felölelve. Nem vagytok egyedül a problémákkal és kérdésekkel!

Fruzsina7 1 db bejegyzés a blogon
 4813 látogatás

Nem vagy túl fiatal a szexhez! De a következm

2019.04.16.

Szóval veszítsd-e el a szüzességed? Speciel én épphogy 18 lettem mikor megtörtént a jelenlegi párommal (ma 25 éves vagyok). Előtte volt minden más - manuális, orális téren minden -, na de abból nem is lehetett volna gyerek. Voltak felelőtlen döntések is ebben az időszakban és csak a szerencsén múlott, hogy pl nem kaptam el betegséget, pedig tudtam, hogy olyan srácot ápolok le, aki milliónyi csajjal volt előttem. Dehát sajnos a tinédzser korral jár a "velem nem történhet meg" stílus. Pedig el lehet ám kapni bármit szex nélkül is. Viszont azt mondom ha megválogatod kivel, akkor igenis tapasztalni kell, kiismerni mire vágysz és hogy ne legyen benned később a "mi lett volna, ha" és a "nem éltem ki magam igazán" érzés.
Na de a lényegre térve, mikor is jött el az ideje a nagy dolognak...
Maga a szex, a behatolás, a szűzhártya átszakadása nem nagyobb dolog, mint elesni egy biciklivel. Az egész élmény, csak van benne fájdalom. Hisz leggyakrabban nem a legkellemesebb az első pár alkalom, alkalmazkodni kell hozzá a testednek és a lelkednek, hogy elengedd magad szex közben. Számít a fiú mérete nagyon is. És a megfelelő előjáték fontossága. De mindent összevetve egymáson/egymás mellett feküdni és a fiú péniszét ki-be járatni nem érettségihez kötött dolog.
Viszont ott vagy 15-16 évesen, kívánnád a párod, jó esetben szereted is a párod, vagy csak kiakarod próbálni a dolgot az alábbiakat GONDOLD ÁT előtte/gondolkodj róla:
Későbbi életed során szeretnél-e gyereket?
Ha szeretnél, hány éves korod körül?
Mennyire vagy hívő? Az abortusz témakör miatt.
Mennyire támogató a családod a problémáid leküzdésében?
Mennyire támogató az az ember, akivel lefeküdnél?
Van pár tízezred tartalékba?
Furcsa mi? Nem is a szexről vannak a kérdések, mégis szorosan hozzá kapcsolódnak , illetve pontosítsunk: A KÖVETKEZMÉNYEIHEZ.
Tételezzük fel, elveszted a szüzességed, szedsz fogamzásgátlót így 98%, hogy nem leszel terhes, vagy használsz óvszert, ott lőjjük be 95%-ra hogy nem leszel terhes. Ez az alap, az elmélet, ahogy lennie kéne a dolognak.
Viszont a GYAKORLATBAN gondolni kell arra, hogy mi van ha beleesel a kimaradt százalékba a tablettánál, vagy kiszakad az óvszer...
Ha rájössz 72 órán belül, hogy kiszakadt az óvszer, legyen elég pénzed (6-7 ezer minimum), hogy ki tudj váltani egy esemény utáni tablettát, amit orvos ír fel.
Ha későn jössz rá, mikor pozitív lett a teszted és szeretnél gyereket később, de most nem tudod/akarod megtartani és abortuszra mész legyen meg hozzá jó pár tízezer forint, bár nem tudok összeget sajnos. És gondolj arra is, hogy minden abortusz csökkenti az esélyét annak, hogy később gyereked lehessen.
Ha ettől félve meg akarnád tartani, lenne segítséged otthon? Aki segít a pici felnevelésében. Apja lenne? Úgy értem nem biológiailag,hanem a gyakorlatban, hogy anya-apa együtt neveljen egy gyereket,érzelmi támogatást nyújtva. Ehhez komoly párkapcsolatban kell élned, mert aki megdug az bizony esélyes arra, hogy a gyereked apja legyen, mert hozhatja úgy a sors, ne felejtsd el a százalékokat!
Barátnőmnek volt abortusza 17 évesen, az akkori legnagyobb szerelmétől. Tippeljetek most együtt vannak-e? Elmúlt már az a szerelem, elsodorja az embereket néha egymástól az élet. És ha nem úgy van a kapocs egy kapcsolatban, azt 5 gyerek se tartja össze, nem hogy egy becsúszott.
Mikor elvesztettem a szüzességem (óvszerrel védekeztünk, minden aktus után csekkoltuk nem-e szakadt ki) pár hónapra rá már vagy 5 napja késett a mensim. Tudtam, hogy elvileg nem lehetek terhes. de nem szállt le avállamról a kisördög, hogy mivan ha nem vettünk észre valamit, vajon a párom mit szólna ahhoz, hogy terhes vagyok, vajon én mit szólnék??? Annyi tervem volt még az életre, gyerek nélküli időkre, kiépíteni egy egzisztenciát, venni egy házat, egy kutyát, kitanulni, jó munkahelyet szerezni könnyen. De mégsem akartam volna megtartani, mert anyukám engem 19 évesen szült, apám elhagyott minket, 3 generáció élt egy lakásban, nemvolt külön szobám,de még egy sarkom sem a nappaliban, nagymamám lelki terrorban tartott minket és sorolhatnám. ÉN nem akartam volna ezt. De ha a párom akarta volna a gyereket? Hogy kockáztassunk egy jövőbeli jobb életet? Szakítottunk volna? Nem tudta volna nekem megbocsátani? Mi lenne most velem nélküle? Mai napig szívem szerelme és boldogok vagyunk, mert nem voltam terhes anno, csak késett.
Lényeg a lényeg a szex-szel hosszútávra tervezel, mert ha becsúszik egy terhesség az lehet életed végéig kihat. Tönkreteheti a te lelked, a kapcsolatodat, a családoddal való kapcsolatodat, az egészségedet és így tovább. Ha megtartod a gyereket, az anyák 99%-a nem bánja meg, sok ilyen emberrel beszéltem,de akkor is - egy kis testi örömért ne menj bele olyan valakivel a szexbe, aki nem ismeri meg a tested előtt a lelkedet! A terveid az életre, a jövőre! Aki nem szeret meg téged és így nem is tudná támogatni döntéseid!

Nyugodtan kommenteljetek, kérdezzetek, lájkoljátok a blogot, osszátok, amit szeretnétek :)

Puszim.