Fehérje-diéta

2015.02.20.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Fehérje-diétába szeretnék fogni, mert nem érzem jól magam a bőrömbe. azt olvastam , hogy ez hatásos..Az a baj , hogy nem tudom ezt iskolába , hogy tudnám be tartani. Általában suliba kenyeret eszek felvágottal de minél kevesebb kenyeret kellene elvileg fogyasszak.. Mennyi kenyér fér bele a diétába? Vagy milyen ételeket vihetnék? Kérlek írjatok pár tanácsot :(

Szakértőnk válasza a Fehérje-diéta kérdésre

Kedves Kérdező!

Nem írod az életkorod, testméreteidet pedig ezt jó lenne tudni. Növekedésben lévő szervezetnek nem szoktam javasolni semmilyen diétát, hiszen egyaránt szüksége van megfelelő arányban szénhidrátra, fehérjére, zsírra, vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre, rostokra. Sokkal inkább ajánlom a kiegyensúlyozott táplálkozásra való törekvést, melynek része a természetes,lehetőleg friss alapanyagokból elkészült ételek fogyasztása. Nem javasolnám a kenyérfélék, tészták teljes kiiktatását, teljes kiőrlésű kenyér egy szerelt sült hússal, zöldséggel, vagy barna kenyér házi fűszeres túrókrémmel, zöldséggel, vagy főtt tojással kiváló és tápláló, magas fehérje tartalmú tízórai lehet.A neten is találhatsz kiváló recepteket, lehet hogy még a főzéshez is kedvet kapsz!

Kerüld a pésütiket, sütiket, kekszeket, chipseket mert ezek jelentik inkábba a felesleges szénhidrátbevitelt.

Magas fehérje tartalmú, egészséges ételek a húsok, halak, tejtermékek, tojás. Fogyassz ezekből frissen, leheteőleg kevés zsíradékkal készült (párolt, főtt, grillezett) ételeket főétkezésekkor, sok zöldséggel.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor