Kényszer evő...

2011.08.17.
Kedves Doktor nő!Az a problémám, hogy szinte mindig eszek.Ha van valami finom étel otthon mindig degeszre eszem magam belőle és ha nassolni való is van akkor nem tudom megállni hogy legalább a felét ne egyem meg.Már eléggé zavar, hogy mindig eszek és emiatt hízok is.Csak az a baj, hogy nagyon szeretek enni és nehéz megállni,hogy abbahagyjam pedig van, hogy sokszor addig eszek amíg a hasam fel nem puffad vagy rosszul nem leszek.Szeretném megtudni, hogy hogyan tudnék leszokni erről a folytonos evészetről.Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel:Nikoletta

Szakértőnk válasza a Kényszer evő... kérdésre

Kedves Nikoletta!

A panaszoddal nem ártana felkeresni a háziorvosodat/házi gyermekorvosodat, mert az is lehetséges, hogy hormonális eltérés okozza a folyamatos evésre való késztetést.

Ha nincsen semmi ilyesmi a háttérben, akkor pedig neked (illetve a családodnak) kell megpróbálni változtatni. Neked meg kell próbálnod erőt venni magadon, még ha ez nem is könnyű. Próbáld magad elfoglalni, keress valami hobbit vagy sportolj. Ha pedig eszegetnél, akkor válogasd meg, hogy mi kerül a tányérodra. Ne vásároljatok édességeket. Ha édes ízre vágysz, akkor egyél gyümölcsöket, esetleg aszalva is (a mennyiségre itt sem árt figyelni). Legyen otthon pattogatott kukorica, korpás keksz, esetleg müzliszelet, és egyél ezekből. Lehetséges, hogy sokszor inkább szomjas vagy, mégis eszel. Tehát tarts készenlétben vizet, vagy ízesített ásványvizet stb. Ha éhes vagy, esetleg a rágózás is segíthet, de van akinek ez csak még inkább fokozza az étvágyát. Az adagodat szedd ki előre tányérra, és beszéld meg magaddal, hogy csak ennyit eszel, nem szedsz újból.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor